Húsvéti nyuszikereséstől a Cirkusz világnapjáig – hétvégi programajánló

Noha a hosszú hétvégére esős időt jósolnak, mégis számtalan színes esemény várja Húsvét alkalmából a családokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. április 18. bencze.aron

 Noha a hosszú hétvégére esős időt jósolnak, mégis számtalan színes esemény várja Húsvét alkalmából a családokat.


Cirkuszok Világnapja
(Budapest, több helyszínen – április 19., 10:00)

Egy nap, amely a cirkuszról és a szórakozásról szól! A Cirkuszok Világnapján a Hősök terén látványos Cirkuszparádé veszi kezdetét, ahol díszes járművek, kosztümös artistanövendékek, gólyalábasok, cirkuszi állatok vonulnak fel. A Fővárosi Nagycirkusz előtt pedig egész nap ingyenes, szabad téri programok várják a nagyérdemű publikumot, valamint a Nagycirkusz aznap háromszor is műsorra tűzi Circus Classicus című előadását.

 

Húsvéti nyuszi a Tropicariumban
(Budapest, Tropicarium – április 19-20.)

Nyuszis meglepetésekkel várja húsvét alkalmából a Tropicarium a gyerekeket! Többek között lesz majd hímes tojás keresés; a kicsik játékos húsvéti kvízt tölthetnek ki garantált ajándékokért, és az idei Húsvét szenzációja pedig a nagy húsvéti búvár nyuszi, aki vasárnap és hétfőn 11 órakor merül majd a cápák közé, hogy az ünnep alkalmából megmutassa ország-világnak, hogy nem is olyan gyáva nyúl…

3. Budavári Húsvéti Sokadalom
(Budapest, Budai Vár – április 19-21.)

A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A kicsiket, többek között, a Mese Mezei állatsimogató, a Kikeleti mesekert, valamint húsvéti kézműves alkotóház, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásleső nyuszik és további izgalmas programok várják!

 

Hollókői Húsvéti Fesztivál
(Hollókő – április 19-21.)

Húsvét ünnepén Hollókő apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára, s újra felidéződnek falu régi húsvéti ünnepei. A nagyszombati program a gyerekeknek és családoknak szól, a húsvét vasárnap és hétfő pedig a népzenei koncerteké, mesemondóké és a népi hagyományoké. A jegy megvásárlásával a programokon túl ingyenesen látogatható az Ófalu összes múzeuma és a Vár is, továbbá ingyenes gyermekfoglalkozásokkal és játszótérrel várják a kisebbeket.

 

Húsvéti nyuszikeresés
(Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park – április 20-21.)

A Vasúttörténeti Park szezonnyitó eseményén játékos, szabadtéri programokkal várják a gyerekeket húsvét alkalmából! A kicsik részt vehetnek a “Keresd a nyuszit” játékban, melynek során fából faragott nyuszikat kell a Park területén megtalálniuk. A húsvéti nyuszikeresés, kézműveskedés mellett állatsimogató is lesz, valamint az interaktív programok – a nagymozdonyon utazás, a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a csajka sínautó – is a családok rendelkezésére állnak.

 

Ibolya Nap és Húsvét
(Gödöllői Királyi Kastély – április 20-21.)

Húsvét vasárnapján minden ibolyaszínbe borul a Gödöllői Királyi Kastélyban, melynek kapuját maga a “Erzsébet királyné” nyitja meg. A kétnapos, ünnepi programsorozatban játékos, családi kastélylátogatás, húsvéti mesejáték, a Katáng Együttes koncertje, tojáskeresés, népi játszótér és húsvéti kisállat-simogató is szerepel, így a kikapcsolódni vágyó családok garantáltan jól fognak szórakozni.