Húsvéti programajánló

A húsvéti nyuszi mindenhol ott lesz hétvégén! Hogy hogy csinálja, az titok!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. április 02. Gyarmati Orsolya

A húsvéti nyuszi mindenhol ott lesz hétvégén! Hogy hogy csinálja, az titok!


A koala nem maci! Hanem mi?

(Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert – minden nap 13:00)

A koalák édes szürke szőrgombócok, akiket mindenki szeretne megölelni, megsimogatni. Az igazi kis álomszuszékok a napjuk nagy részét alvással töltik, de ennek ellenére érdemes őket megnézni, hiszen Európában mindössze kilenc állatkertben tartják őket. Az amúgy nem túl gyors mozgású állatok szükség esetén akár kétmétereset is tudnak ugrani! Ha nagyon szerencsés vagy, akár ezt is megfigyelheted az Állatkertben! Minden nap kora délután, 13 óra magasságában kapnak enni és ilyenkor többnyire ébren vannak. Gyere el és nézd meg őket a Koalaházban.

Jiaido Gyerekprogram

(Budapest, Noha Stúdió és Alkotóműhely – április 4., szombat, 10:00)

A Jiaido gyerekprogram egy egyedülállóan újszerű, játékos képzésrendszer, amely a testi szellemi és érzelmi stabilitás kifejlesztésében és a gyermekben rejlő egyéni képességek felszínre emelésében, erősítésében segít. 7-12 év közötti gyermekeknek szól, életbarát szemléletével és a mindennapok minden területét lefedő módszertanával hatalmas űrt tölt be a modern gyermeknevelés terén.

Húsvéti Mulatság a Csizmás Kandúr Játszóházban

(Budapest, Csizmás Kandúr Játszóház – április 4., szombat, 10:00)

Ha a városban töltitek a húsvétot és szeretnétek kicsit ünnepi hangulatba kerülni szuper húsvéti programokkal és nem szeretnétek sokat költeni mindezért, akkor a Csizmás Kandúr Játszóházban a helyetek! Lesz húsvéti kézműves foglalkozás, Teddy Maci Kórháza több orvostanhallgatóval, a Borsa együttes duó formációjának zenés-mesés előadása és szabad játék a játszóház egész területén.

Circussimo!

(Budapest, Fővárosi Nagycirkusz – április 4., szombat, 15:00, 19:00, 5., vasárnap, 11:00, 15:00)

A Circussimo! című nyári szezonműsor évtizedek óta nem látott igazi szenzáció, cirkusz felsőfokon! A világ négy földrészéről igazi klasszisok érkeznek a Városligetbe. A látványos produkciók, világsztárok mellett láthatóak lesznek fókák, akrobaták, zsonglőrök, görkorcsolya virtuózok és persze a nagyszerű olasz bohóc, Mister Lorenz.

Húsvéti Bárányfesztivál

(Budapest, Vajdahunyadvár – április 4-6.)

Idén is megrendezésre kerül a Húsvéti Bárányfesztivál! A gasztronómiai élményeken túl a látogatók bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja. A gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a négy nap során. A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatják a közönséget. A rendezvény ingyenes.

 

Hollókői Húsvéti Fesztivál

(Hollókő Ófalu, Hollókői Vár – április 4-6.)

Ahol a nő nem marad szárazon! A Hollókői Húsvéti Fesztiválon megelevenednek a palóc hagyományok, népszokások. Gazdag folklór program, kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai ínyencségek, népi gyermekjátékok nyújtanak felejthetetlen élményeket a vendégeknek.

Húsvét az Arborétumban

(Szarvasi Arborétum – április 4-6.)

A nyuszik is felfedezik húsvétkor a szarvasi Mini Magyarországot. Különleges fényképeket készíthetnek azok, akik az ünnepi hétvégén keresik fel az ország egyetlen interaktív makettparkját Szarvason. A gombnyomásra indítható kisvonatok, a valódi vasútállomások bemondója hangján megszólaló mini állomásépületek, a zenélő és hangzó makettek és a mini épületeket körülugráló nyuszik igazi családi élményeket ígérnek.

Húsvét a Budai Várban

(Budapest, Budai Vár – április 5-6.)

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő két napos ünnepség hazánk legnagyobb húsvéti családi rendezvénye. Az egész napos programok mellett lesz regélő meselabirintus és Bóbita Kikeleti Mesekert, hagyományőrző ügyességi játékok, tojásgurítás, tojáskapkodás, húsvéti kézműves alkotóház, Mezőntúli játszóház. Újra forog a kosaras körhinta és népi játékok játszóterén kalandozhatunk a gyerkőcökkel.