Így készítsen szúnyogriasztót, ha a szabadban bulizna!

Semmi mást nem kell tennie, mint extra szűz olívaolajba illóolajat keverni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 06. szabo.daniel

Semmi mást nem kell tennie, mint extra szűz olívaolajba illóolajat keverni.


Az egész koncepció, hogy szúnyogriasztót fogunk gyártani, abból indult ki, hogy munka után a szerkesztőségből átugrottunk a közeli kiülősbe egy kicsit italozni. Rendelésnél valaki felvetette, hogy a sör – vagy legalábbis az a szag, amit kiizzad tőle az ember – állítólag taszítja a szúnyogokat, így gyorsan le is teszteltük, igaz-e a városi legenda. Kedves sörivók, mostantól ne erre fogják a folyékony kenyér fogyasztását: a rohadt szúnyogok nem ismerik ezt a mítoszt,  ugyanúgy csípnek, mint sör nélkül. Hamar bebukott a másik okosság is, a cigarettafüst: attól eltekintve, hogy mindenki jó büdös cigiszagú lett, érdemi eredményre ez sem vezetett.

Miután már mindenki csapkodott meg vakarózott, jégkockát próbáltunk kérni a viszketés enyhítésére. Ekkor jött a tipp a pultostól: miért nem kenjük magunkat citrommal? Tényleg, miért is nem?! Mert fogalmunk sem volt arról, hogy jó a szúnyogok ellen! Pedig ez a módszer végre bevált, egyetlen hátránya, hogy 10-15 percenként azért újra és újra át kellett kenni a testünk csupasz felületeit. Szóval, részleges jó hírünk azoknak, akik szeretnek este szabadtéren ücsörögni, hogy egy fél citrommal simán el lehet hajtani a szúnyogokat. Ezek után nem nyughattunk, végigteszteltünk pár további technikát, hogy önnek már csak a valóban működőkkel kelljen foglalkoznia.

Készítsen szúnyogriasztót

Semmi mást nem kell tennie, mint extra szűz olívaolajba illóolajat keverni. Öntsön egy üres műanyagflakonba (lehet samponos, tusfürdős, bármilyen) 50 ml olajat és 40 csepp citromolajat. Jól rázza össze az egészet, és kenje be vele magát. Ha nem szereti a citromolajat, használhat teafa-, bazsalikom-, rozmaring-, levendula- vagy eukaliptuszolajat is.