Így olvass el egy 400 oldalas könyvet 1 óra alatt

Most megmutatjuk, hogyan lesz belőled is röpke pillanatok alatt könnyedén gyorsolvasó. Mindössze egy okoskütyüre van szükséged, amire le tudod tölteni az applikációt és már indulhat is az olvasás!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
applikáció
2014. március 19. Szaurella

Most megmutatjuk, hogyan lesz belőled is röpke pillanatok alatt könnyedén gyorsolvasó. Mindössze egy okoskütyüre van szükséged, amire le tudod tölteni az applikációt és már indulhat is az olvasás. Villámpillanatok alatt, rekordmennyiség.


A sebesség a legfontosabb

A tudomány már az olvasásba is elkezdte bevetni magát, hiszen ily módon próbálják kihozni a mindenkiben benne rejlő gyorsolvasót. A Spritz Inc. amerikai cég három alapítója erre alapozva hozta létre azt az applikációt, amivel az átlagos 220 szó/perc olvasási sebességet akár többszörösére emelje és elérhető legyen a 600 szó/perces tempó.
A technológia lényege a fókuszpont

Az alapötlet szerint az olvasni kívánt szöveg egyetlen kicsi ablakban, szavanként jelenik meg, így a szem egyetlen helyre tud fókuszálni. Ezzel rengeteg időt spórolhatunk meg és kíméljük is a szemeinket, ráadásul az olvasás sebessége is nagyságrendekkel nő. Ez azért van így, mert kimutatottan az olvasásnál az ember mindössze 20%-ban koncentrál az olvasásra és 80%-ban a környezetre. Az amerikai alkotók szerint a megoldásuk jobb, mint konkurens cégeké, mivel a szövegolvasó ablak nagyon sok felületen alkalmazható, így laptopon, telefonon, órán, tableten stb.