Családháló

Kezdőoldal Színek Iskolai zaklatás egy gyorsétteremben – Videó

Iskolai zaklatás egy gyorsétteremben – Videó

Ha a hamburgerünket érné atrocitás, szólnánk miatta? És ha a mellettünk ülő kiskamaszt bántják a barátai? Fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet egy gyorsétteremlánc reklámfilmjében.

Írta: Czefernek Léna,

Napjainkban szerencsére egyre több fórumon foglalkoznak a gyermekeket kortársak által ért zaklatással, megfélemlítéssel (angolul bullying). Nemrég egy olyan videó látott napvilágot, amelyben a verbális bántalmazás kivédésére tanítottak hatásos taktikákat az áldozatoknak. Most a Burger King is napirendre tűzte a témát. Legújabb reklámjukban különös kísérletet mutatnak be: éttermükben gyerekszínészek által eljátszott zaklatás szemtanúit tesztelik.

Sajnos a szemtanúk az esetek elenyésző többségében próbáltak meg közbeavatkozni. Ám amikor saját hamburgerüket érte atrocitás, rögtön felemelték szavukat a durva éttermi dolgozó ellen. A vásárlók mindössze 12 százaléka avatkozott közbe, mikor a kisfiút társai piszkálni kezdték, ám a palacsintává lapított hamburger miatt az esetek 95 százalékában szót emeltek.

Talán kissé fals a hasonlat, amelyet a videó bemutat, ám mindenképpen fontos mérföldkő, hogy ilyen reklámmal rukkol elő egy gyorsétterem. A felvétel elején és végén megszólaló felnőttek és gyermekek maguk is találkoztak már a zaklatás valamilyen formájával, s itt is elhangzik, milyen fontos, hogy a szemtanúk ne fordítsanak hátat a történéseknek.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
6 ötlet, hogy könnyebb legyen a terhesség

Rosszullétek, gyomorégés, vitaminhiány, dagadó láb és még sorolhatnánk, hogy a terhesség alatt mennyi kellemetlen tünet jelentkezhet. Jó hír viszont, hogy...

Close