Isteni esküvői ruhák egy olasz apácától

Egy olaszországi kolostor egy ideje menyasszonyok zarándokhelyévé vált, köszönhetően annak az apácának, aki tudja, melyik fiatal nőnek milyen esküvői ruha való.   

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
apáca
2014. szeptember 08. Gyarmati Orsolya

Egy olaszországi kolostor egy ideje menyasszonyok zarándokhelyévé vált, köszönhetően annak az apácának, aki tudja, melyik fiatal nőnek milyen esküvői ruha való.


“Ha van egy álmod az esküvői ruháddal kapcsolatban, mindent megteszünk, hogy valóra váljon” mondja Mária Laura nővér, a Szent Rita kolostor apácája. A kolostor évekig közvetített használt esküvői ruhákat olyan menyasszonyoknak, akik anyagi helyzetük miatt nem tudtak új ruhát venni vagy varratni.

Ám ahogy az évek teltek, egyre többen jöttek olyanok, akiknek fontos volt a spórolás. Eközben egyre több és több feleség küldte ide a ruháját, és ajánlotta fel egyrészt Szent Ritának, a házasság védőszentjének, másrészt azoknak a menyasszonyoknak, akiknek jól jött ez a segítség.

Mária Laura nővér előre egyeztetett időpontban fogadja a reménykedő menyasszonyokat. Most épp Chiara Cariolato érkezik hozzá. A 21 éves fiatal lánynak öt testvére van otthon, így álmodni sem mert saját, új ruháról. “Tudom, melyiket fogja választani”, mondja Mária Laura. “Minden menyasszonynak rá van írva az arcára.”

A nővér valóságos áldás a leendő feleségeknek. Mielőtt apáca lett, Mária Laura ruhatervezőként kezdte pályafutását családja üzletében, így első pillantásra tudja, kin hogyan kell igazítani a ruhát ahhoz, hogy az tökéletesen álljon.

“Úgy érzem magam, mint Sissi hercegnő ebben a ruhában”, sóhajt fel Irene Berardi, miközben a tükör előtt forog egy csodálatos ruhában. “Egy kastélyban kellene tartanunk a fogadást, de valójában egy farmon leszünk.”

Irene és párja soha nem álmodtak nagy esküvőről, mivel úgy érezték, nem méltó túlköltekezni, amikor ennyien nélkülöznek a világon. Éppen ezért, amikor Irene egy barátnőjétől meghallotta, milyen “szolgáltatás” működik a Szent Rita kolostorban, azonnal időpontot kért.

Néhány órával, sok-sok kuncogással és nevetéssel később Irene boldogan öleli meg Mária Laurát, és adományként egy borítékot csúsztat oda neki. “Az első perctől otthon éreztem itt magam”, meséli a Telegraph-nak. “Az apácáknak van hivatásuk. De a szerelem is egy hivatás!”

Még több kép, infó és forrás: itt.