István, a király, Várkert, gerilla kertészet – hétvégi programajánló

A nyár utolsó hétvégéjén sem kell unatkozunk. Programokból szemegettünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. augusztus 29. Gyarmati Orsolya

A nyár utolsó hétvégéjén sem kell unatkozunk. Programokból szemegettünk.


István, a király – a Remény Kis Embereinek előadásában

2014. augusztus 30-án, este fél 9-kor,a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán Kárpát-medencei árva és nehéz sorsú gyermekek adják elő az István, a király című rockoperát.

A gyerekek Kárpátaljáról, a ráti Szent Mihály Gyermekotthonból, Székelyföldről a Hargita megyei 2.és 3. számú gyermekelhelyező központból, Csángóföldről Lujzi Kalagorból, Klézséből és Magyarfaluból, Vajdaságból a csantavéri plébániáról és a Lurkó Házakból: Dreáról, Hajdújárásról és Óbecséről, illetve az anyaországból Told községből és Piliscsaba és környékéről érkeztek. A főszereplők kiválogatása már egy éve megtörtént, és a gyerekek a különböző helyszíneken már több hónapja tanulják a szerepeket és a koreográfiát.

Időpont: augusztus 30., 20.30

Helyszín: Petőfi Csarnok szabadtéri színpada

Bogyó és Babóca az Urániában

Bartos Erika, a népszerű Bogyó és Babóca mesék írója a filmet jegyző Kedd Animációs Stúdióval közösen gyermekprogramot tart aug. 30-án délelőtt az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az NMHH támogatásával megvalósuló „Százéves a magyar animáció” filmhét keretében.

Időpont: augusztus 30., 9.30

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház

II. FRISKIES Családi Futam

A tavalyi év nagy sikere után ismét megrendezik a FRISKIES Családi Futamot, ezúttal új helyszínen, a Városligeti Napozóréten. A rendezvény házigazdái Szabó Zsófi, Bártfalvi Sanyi (Mary PopKids) és Katus Attila lesznek, akik nemcsak közös sportolással, de egyéb érdekes kutyás-és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket.

Időpont: augusztus 30., 10:00

Helyszín: Budapest, Városliget

Várkert Bazár megnyitó ünnepség

Utcabál, koncertek, gyermekprogramok, gasztro utca, valamint a Nemzeti Táncszínház szervezésében táncelőadások és táncházak várják augusztus utolsó hétvégéjén mindazokat, akik az I. kerületi Várkert Bazár megnyitóját választják a főváros kulturális kínálatából. A játéksátorban Picúrral és Pom Pommal, Gombóc Artúrral és Festéktüsszentő Hapci Benővel is találkozhatnak a gyerekek. A programokra a belépés díjtalan.

Időpont: augusztus 29-31

Helyszín: Budapest, Várkert Bazár előtti Duna-part

Hékás Békás

Vidám nyárbúcsúztatóval zárul idén is az Óbudai Nyár programsorozat Békásmegyeren, a Csobánka téren. A Bóbita Bábszínház művészeivel 7 történet helyszínére vezet bennünket a “mesefonal”, majd Bors nénit ismerhetitek meg Novák János mesejátékában, de itt lesz a Salsa Cabarellos, a Firkin, a Kaukázus és a Marching Jazz Band is. A programok ingyenesen látogathatók!

Időpont: augusztus 30. szombat, 10:00

Helyszín: Budapest, Csobánka tér

Városi gerilla kertészet kicsiknek és nagyobbaknak

Kaszás Tamás “Mégsem olyan mély az árok mint / ahogy a mérnök kiszámította” című kiállításához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozás Szikra Renáta művészettörténész-gerillakertész vezetésével, valamint a művész közreműködésével. A foglalkozás során megtudhatjátok, hogy kik is azok a gerillakertészek és mit csinálnak, de gyárthattok magbombát, illetve újrahasznosított virágcserepet is.

Időpont: augusztus 30. szombat, 10:00

Helyszín: Budapest, Kassák Múzeum