Itt a deres november, érkeznek a szívmelengető programok

Sál, sapka, kesztyű és irány a szabad. Ismét a legjobb programokkal készültünk az egész család számára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi programok
2015. november 20. Csontos Dóra

Sál, sapka, kesztyű és irány a szabad. Ismét a legjobb programokkal készültünk az egész család számára.


Maszek balladák

Kolozsvár mai szemmel – Laczkó Vass Róbert színművész és Szép András zongorista közös estje a Magyarság Házában. A rendezvény keretén belül nyílik meg az “Erdélyi műemlékek” című vándorkiállítás, ami december 6-ig tekinthető meg a Szélfogó Galériában.

Időpont: 2015. november 21., 18:00

Helyszín: Magyarság Háza (1014 Budapest, Szentháromság tér 6.)

Törőcsik Mari szülinapos

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Heves megyei Pélyen egy teljes mértékben civil kezdeményezéssel és összefogással megvalósuló ünnepi rendezvényen köszönti híres szülöttjét, Törőcsik Marit nyolcvanadik születésnapja alkalmából szombaton a szülőfaluja.

Az ünnepség a pélyi római katolikus templomban veszi kezdetét, majd a Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő életét, munkásságát és a településhez fűződő kapcsolatát bemutató tárlat megnyitójára kerül sor egy szomszédos, erre a célra felújított régi lakóházban. Az ünnepségen a tervek szerint jelen lesz az ez alkalomból szülőfalujába látogató Törőcsik Mari is.

Időpont: november 21

Helyszín: Pély, (3381 Pély, Fő út 150.)

Díszíts fenyőt!

Szombaton az Aréna Plázában állítanak fel egy óriási karácsonyfát, amely 5.5 méter magas és 200.000 lego-kockából áll. Természetesen egy karácsonyfa sem teljes díszek nélkül, így a rendezvényre kilátogató gyerkőcök segítségével kerülnek majd fel a díszek a fára, amelyeket a rendezvényt követően egy jótékonysági szervezetnek ajándékoz a játékgyártó.

Időpont: 2015. november 21., 10.00-19.00

Helyszín: Aréna Pláza (1087 Budapest, Kerepesi út 9.)

Csillagtúra a Pilisben

A Piliscsabai Természetjáró Egyesület teljesítménytúrát rendez szombaton Piliscséven. A rendezvényen megismerhetjük a környékbeli természeti látványosságokat, és kiszabadulhatunk a zajos városi mindennapokból. Az eseményen minden induló részletes itinert kap, amely tartalmazza a túraútvonal leírását (útvonal, távolság és szintadatok, ellenőrzőpontok helyei, stb.) mely alapján végigjárható a kiválasztott három túra valamelyike. A túra kritikus részein szalagozások és eligazító jelzések fogják segíteni a tájékozódást, a Pilis-nyeregben frissítőket biztosítanak (víz, tea, édesség).

Időpont: november 21. Indulni mindhárom távon 7-9 óráig lehetséges!

A rajt és célállomás helyszíne: Kálmánfi Béla Művelődési Ház és Könyvtár, Piliscsév Hősök tere 10.

Kiállítás a Saul fia szereplőinek portréiból

Nemes Jeles László Saul fia című filmű, Oscar-díjra nevezett filmjének szereplőiről készített portrékat a forgatás szüneteiben Hermann Ildi, ebből az anyagból látható kiállítás HátraArc címmel vasárnaptól a Kortárs Fotográfusok Háza – Mai Manó Házban.

A kiválasztott harmincegy portré alkotta kiállítást három olyan archív felvétel egészíti ki, amelyeknek a negatívjait az Auschwitz-Birkenau Állami Múzeumban őrzik. A film egyik jelenetében Saul egy fényképezőgéppel az ajtónyíláson keresztül készíti el ezt a néhány felvételt, amit aztán szerencsésen el is tud rejteni, mint ahogyan az a valóságban is történt 1944 nyarán. Közülük az egyik a filmben pillanatnyi állóképként is feltűnik. A terem falán azokból a szövegekből olvashatók részletek, amelyeket auschwitzi foglyok és sonderkommandósok írtak és rejtettek el.

A kiállítás január 3-ig látható a Mai Manó Házban, majd több külföldi helyszínen, a tervek szerint először Párizsban és Brüsszelben.

Időpont: 2015. november 22. – 2016. január 3.

Helyszín: Mai Manó Ház (1065 Budapest, Nagymező u. 20.)

Karácsonyi vásár Budapesten

Ha szerettek a szabadban sétálgatni, forró puncsot szürcsölni és karácsonyi dallamokra andalogni akkor irány a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár.

A vásár ideje alatt a látogatókat csaknem 200 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertre kerül sor hétköznaponként 17-20 óráig, hétvégén pedig 16-20 óra között. A gyerekeket hétvégenként 11-16 óra között bábszínház és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon, a kézműves játszóházban pedig óvodás és iskolás csoportoknak, illetve a térre kilátogató családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Itt december 4-ig péntektől vasárnapig, utána pedig hétköznap délelőtt és délután is várják a gyerekeket, akik a gyertyaöntés, a mézeskalács-sütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el a fűtött faházban.

Újdonság lesz a vásárban az ASAPA alkotócsoport által felállított „Malacok húzta szánkókaraván” játszótér. Az elsősorban 3-12 éves gyermekeknek szóló játszótéren 1 db szánkótalpas mozdonyból és 3 kapcsolódó kocsiból álló karaván kerül kialakításra. A kocsikban a vezetőfülkén túl lesz ökotelefon, golyógurító pálya, 3 dimenzióban mozgatható központi periszkóp, interaktív öko tv, kincskereső játék, etethető „muki” szobrok, beépített hangkeltő eszközök, továbbá különféle nyitható ajtócskák, reteszek, zárak.

Időpont: 2015. november 13. – 2016. január 6.

Helyszín: Budapest, Vörösmarty tér

Ásványbörze

A Magyar Minerofil Társaság szervezésében most hétvégén lehetősége lesz kicsiknek és nagyoknak, hogy megismerkedjenek a különféle ásványokkal. A rendezvény célja az ásványtan népszerűsítése, az ásványokkal, földtudományokkal kapcsolatos ismeretek terjesztése. A szervezők szeretnék népszerűsíteni Magyarország területének minél teljesebb ásványtani feltárását, hangsúlyozzák az ásványgyűjtés etikájának megőrzése, az ásványbarátok érdekeinek képviselete.

Időpont: 2015. November 21-22.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem (1118 Budapest , Villányi út 29-43.)