Jamie Oliver-nap, Lego-kiállítás, Erődfeszt – programajánló

Bár rettenetes idő lesz, unatkozni ezen a hétvégén sem kell. Olvassátok el programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 15. Gyarmati Orsolya

Bár rettenetes idő lesz, unatkozni ezen a hétvégén sem kell. Olvassátok el programajánlónkat!


Food Revolution Day

Jamie Oliver, a népszerű brit séf televíziós és éttermi tevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet a főzés népszerűsítésére is. Ennek jegyében indította útjára 2012-ben a Food Revolution mozgalmat. A mozgalom mögötti ideológia alapja, hogy a főzés egyszerű dolog, hogy sokat tehetünk egészségünk érdekében azzal, ha félkész-, készételek helyett magunk készítjük el ételeinket, valódi alapanyagokból. Különösen fontosnak tartja a gyermekek edukációját, az idei, május 16-ára meghirdetett Food Revolution Day kifejezetten a gyermekekre fókuszál. Az elmúlt két évben megrendezett Food Revolution napok eseményeibe a világ több mint 70 országa kapcsolódott be, több mint 1200 eseménnyel.

Idén a NoSalty a Piqniq-kel és a Brióssal összefogva részt vesz a nemzetközi eseménysorozatban. 2014. május 16-án, péntek délután 16h-tól mindenkit várnak a NOHA Stúdióba (Bp. XIII. ker. Pozsonyi út 12.), ahol együtt fogják elkészíteni egészséges ételeiket a lelkes gyerekek és szüleik.

LEGO kiállítás

A KÖKI Terminál, a HUNLTC LEGO Klub és a Retrotoys óriási LEGO kiállítással és börzével várja a látogatókat május 16. és 25. között.
Hatalmas diorámák, egyedi építésű Technic munkagépek, aprólékosan kidolgozott LEGO város, 1000 fős középkori sereg, és korábban még sosem látott alkotások is helyet kapnak a HUNLTC 10. szülinapi LEGO Kiállításán, köztük a legnagyobb Star Wars terepasztalok is.
Május 24-én és 25-én a Birodalmi rohamosztagosok visszatérnek a bevásárlóközpontba a Magyar Star Wars Klub jóvoltából.

Info itt

Erődfeszt

A nemrégiben megújult komáromi Monostori Erőd május 17-én egy színes családi fesztiválra várja a kikapcsolódni vágyókat. Az ErődFeszt változatos programkínálatában mindenki megtalálja a neki való szórakozást ebben a világörökségi címre is pályázó műemléki környezetben. Kiváló zenei koncertek, színházi és tánc produkciók, gyerekprogramok, történelmi játékok, dunai sétahajózás, ingyenes kisvonat, lovaskocsizás, valamint kézműves- és sörkülönlegességek, Fröccs- és Grillterasz várják a család apraja-nagyját.

Info itt

Kihívás Napja

Az Europark ingyenes sportnapján kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a korukhoz és vérmérsékletükhöz legjobban illő testmozgást. A parkolóban felállított, minden jóval felszerelt sport zónában a Nagy Sportágválasztó ügyességi pályája mellett számtalan érdekes extrém sporttal és játékkal várnak a szervezők.

Info itt

Agymenők élménynap

Május 17-én hatalmas Agymenők Birodalommá alakul a Magyar Természettudományi Múzeum, ahol lebilincselő játékok és izgalmas feladatok várnak mindenkire. A gyerekek különböző állomásokon, más és más tudományokban próbálhatják ki magukat, de az egyes állomásokon kívül is történhetnek váratlan meglepetések!

Aki teljesíti a kihívásokat, a nap végén igazi Agymenővé válik, és jutalomban részesül!

Info itt