Játék-útlevéllel ment át a határon a 9 éves kislány!

Tévedésből a kedvenc játéka kamu-útlevelét nyújtotta át a határőröknek ellenőrzéskor egy 9 éves kislány, nekik pedig fel sem tűnt, hogy a fotó helyén egy unikornis van: lepecsételték az okmányt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. június 13. bencze.aron

Tévedésből a kedvenc játéka kamu-útlevelét nyújtotta át a határőröknek ellenőrzéskor egy 9 éves kislány, nekik pedig fel sem tűnt, hogy a fotó helyén egy unikornis van: lepecsételték az okmányt.


Gond nélkül lépett Törökország területére a 9 éves Emily Harris, miután bemutatta az útlevelét, a vámtisztviselők pedig rezzenéstelen arccal lepecsételték és jó utat kívántak neki. Az esetben semmi kirívó nem lenne, ha az Antalyába repülővel érkező kislány tévedésből nem a kedvenc játéka útlevelét nyújtotta volna át a határőröknek, kézzel kitöltött adatokkal, a fénykép helyén pedig egy rózsaszín egyszarvú fotójával.

Pedig számos jel utalt arra, hogy valami nem stimmel: ha a kép nem ébresztett gyanút a vámosokban, akkor fel kellett volna figyelniük a hajszínre vagy a magasságra, előbbihez nemes egyszerűséggel csak annyi van írva, hogy “madzag”, utóbbinál pedig 37 centi áll, ami emberi mértékkel legfeljebb egy magzat útlevelébe kerülhetne – de neki meg nincs ilyenre szüksége.

A játékútlevél ráadásul sokkal kisebb, mint a valódi útlevél, és ezt a szülők irataival összevetve a vámőröknek is észre kellett volna venniük, nem beszélve a fedlapon látható mackófejről és a Bear Factory (Mackógyár) feliratról. Ennek ellenére a tisztek megkérdezték Emilytől, hány éves, ő illedelmesen megmondta, hogy 9, mire a két vámos mosolyogva lepecsételte az útlevelet és már fordultak is a következő turista felé. A szülők szerint észre kellett venniük a játékot, már-már össze is kacsintottak a családdal, de aztán a kislány édesanyjának, Nickynek a legnagyobb döbbenetére nem kérték el a valódi útlevelet.

“Egy pillanatra elfogott a pánik, azt vártam, hogy valaki utánunk jön és üldözőbe vesz, de semmi ilyen nem történt” – mesélte a Daily Mail című brit lapnak a 43 éves Nicky. Nem azon akadtak fenn férjével együtt, hogy a tisztviselők humorosan fogták fel a hamis útlevelet, hanem főként azon, hogy így akár törvénytelenül is be lehet csempészni Törökországba a gyerekeket. “Ami a legrémesebb, hogy Lily Harris – az unikornis – még csak nem is utazott velünk” – tette hozzá az anya.