Játsszunk együtt gondolkodtató játékokkal!

A szórakoztató lehet tanulságos, és a tanulás is lehet játékos - ezt bárki megtapasztalhatja szeptember 10-én, a Magic Day nevű ingyenes családi játékos élménynapon. A szervezők a „társas játszást” és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni, több mint 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi nap
2016. augusztus 26. Csontos Dóra

A szórakoztató lehet tanulságos, és a tanulás is lehet játékos – ezt bárki megtapasztalhatja szeptember 10-én, a Magic Day nevű ingyenes családi játékos élménynapon. A szervezők a „társas játszást” és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni, több mint 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni.


2016-ban immár hatodik alkalommal egy napra óriási játszótérré változik Újpest egyik irodaházának udvara. A Magic Day nevű családi játékos élménynapon több százféle régi és új szabadon kipróbálható gondolkodtató játékkal várják a szervezők az érdeklődőket. A program tavaly már több mint ezer embert vonzott.

A nagy játszónap szervezői évről évre újabb programokkal és játékokkal készülnek az érdeklődőknek. Idén rekordszámú, több mint 400 játékot lehet majd kipróbálni. Nagyon széles a paletta: a babajátékoktól, a logikai játékokon és az építőjátékokon át a felnőtt stratégiai játékokig mindenféle korosztály számára igyekeznek szórakoztató elfoglaltságot biztosítani. Emellett játékbemutatókkal, családi játékokkal, játékfejlesztői találkozókkal, és játékpremierekkel is készülnek.

„A Magic Day célja elsősorban a játékok és a ‘társas játszás’ minél szélesebb körben való népszerűsítése. Hiszen ezt együtt csináljuk, együtt élvezzük. Ha egy család együtt játszik, egy olyan élmény, amely érzelmileg feltölt, erősíti az összetartozás érzését és tanítja a gyerekeket a világban való könnyebb boldogulásra is. Másodsorban szeretnénk megmutatni, hogy a készségfejlesztő játékok segítségével lehet öröm a tanulás. Hogy ezáltal lehet izgalmas és kalandos úton új ismeretekre szert tenni” – mondta a családi játékos élménynap főszervezője, Kanyok Éva.

2016. szeptember 10-én, az újpesti Árpád út 51-53. szám alatt található udvarban két karitatív akció is zajlik majd egész nap. A szervezők arra kérik a rendezvényre érkezőket, hogy hozzák magukkal a család megunt vagy kinőtt már nem használatos játékait, ezeket újpesti rászoruló családoknak és intézményeknek ajánlják fel. Emellett kupakgyűjtést is tartanak, amelyből a bevételt újpesti kisgyerek megsegítésére fordítják. A rendezvényre való belépés és a játékok kipróbálása teljesen ingyenes.