Játszótéri szülők – te melyik csoportba tartozol?

Ahány ház, annyi szokás...pontosabban: ahány gyerek, annyiféle szülő. A különbségek remekül megfigyelhetőek a játszótéren!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. július 17. Gyarmati Orsolya

Ahány ház, annyi szokás…pontosabban: ahány gyerek, annyiféle szülő. A különbségek remekül megfigyelhetőek a játszótéren!


A helikopterszülő

Az ilyen szülő részt vesz gyerekei minden egyes akciójában. Kinyújtott karokkal várakozik a mászóka alatt (hátha leesik a gyerek), löki a hintát, homokvárépítő versenyt rendez, folyamatosan aktivitásra serkenti a kicsiket.

A nagyra nőtt gyerek

Az ilyen szülő ugyanúgy viselkedik, mint a gyerekek, imádja a játszóteret, mindent kipróbál, amit csak lehet és önfeledt boldogság ül az arcán.  

Az unatkozó

Ez a típus ugyan veszi a fáradtságot, hogy lemenjen a gyerekkel a játszótérre, de látványosan unatkozik, sőt, valósággal szenved. Egyedül áll, lehetőleg jó messze a játékszerektől és olyan mintha arra várna, hogy jöjjön egy busz, ami végre elviszi onnan. Soha nem vegyül a többi szülővel

A csevegőbajnok

A csevegőbajnoknak be nem áll a szája. Csak beszél, beszél, általában igen csapongó, témáról témára röppen. Általában megtalálja azokat, akik vagy meghallgatják, vagy maguk is ehhez a típusba tartoznak. A csevegőbajnok nem egyszerűen beszélni akar: ő ellenállhatatlan kényszert érez arra, hogy kommunikáljon.

A kisbabás

A szegény gyerekfelvigyázó egy rakás lurkóval érkezik, és van nála egy pici baba is, akire minden figyelme és energiája elmegy. Vagy azzal van elfoglalva, hogy nehogy felébredjen a kicsi, vagy azzal, hogy elaltassa, vagy azzal, hogy ha nem akar aludni, valahogy átvészeljék azt az időt, amíg a nagyon játszanak. Ilyenkor legtöbbször megpróbálja megnyugtatni, hogy a nyűgös baba figyelmét lekösse, ám rendszeresen ilyenkor fogy ki a cumisüveg, vész el a kiscumi, kakil be a baba. A kisbabások sok-sok megértést és elismerést érdemelnek!

A telefonmániás

Ha kicsit elégedettebbek akarunk lenni magunkkal, nincs más dolgunk, mint a telefonmániás szülőt figyelni. Mi legalább figyeljük a többi anyukával, mit csinál a gyerek és nem kizárólag az érintőképernyőt bámuljuk egy-egy újabb poszt, komment vagy lájk reményében…ugye?
Forrás: Babble.com