Jeges málnás zöld tea házilag – Ez az idei nyár slágere

Nyáron, meleg időben tudjuk mennyire fontos a folyadék utánpótlás, de unalmas mindig vizet inni. A túlcukrozott, és a szénsavas üdítők azonban nem egészségesek nagy kánikulában, ezeket váltsuk inkább ki természetes, házi jeges teával. De hogyan lesz a jeges teánk nem csak egészséges, hanem ízletes is? Néhány alapszabályt érdemes betartani, lássuk, mik ezek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
édesség
2016. június 29. Vajda Boglárka

Nyáron, meleg időben tudjuk mennyire fontos a folyadék utánpótlás, de unalmas mindig vizet inni. A túlcukrozott, és a szénsavas üdítők azonban nem egészségesek nagy kánikulában, ezeket váltsuk inkább ki természetes, házi jeges teával. De hogyan lesz a jeges teánk nem csak egészséges, hanem ízletes is? Néhány alapszabályt érdemes betartani, lássuk, mik ezek!


Jó alapanyag
 
Fontos a jó alapanyag, a minőségi tea, hiszen ha gyenge minőségű teát még hígítunk is, ízetlen lesz az italunk.
 
 
Dupla mennyiség
Erősebb teára lesz szükségünk, mint forró tea esetében, így használjunk dupla mennyiségű tealevelet, hiszen végül fel fogjuk hígítani: egy csészényi vízhez használjunk 2-3 teáskanálnyit.
 
 
Áztassuk
Forrázzuk le, majd hagyjuk állni néhány percig. Itt is növelni kell az áztatási időt a forró teázáshoz képest, hogy erősebb, karakteresebb teát kapjunk: fekete vagy zöld teát 3-4 percig, rooibost 5-8 percig, gyümölcsteát viszont 10-15 percig érdemes áztatni.