Jön az ár, készül az ország – KÉPEK

A rendkívüli időjárás miatt Európa-szerte küszködnek az áradó folyókkal. Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában is súlyos a helyzet, idehaza is sok ezren dolgoznak azért, hogy a víz a lehető legkisebb pusztítást okozza. Galéria

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
árvíz
2013. június 04. szabo.daniel

A rendkívüli időjárás miatt Európa-szerte küszködnek az áradó folyókkal. Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában is súlyos a helyzet, idehaza is sok ezren dolgoznak azért, hogy a víz a lehető legkisebb pusztítást okozza. Galéria.


Kedden délelőtt veszélyhelyzetet hirdetett ki a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzati koordinációs bizottság ülése után a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban 2013. június 4-én. A kormányfő az árvíz miatt veszélyhelyzetet hirdetett Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, valamint Pest megye és a főváros Duna-part menti területeire.

MTI Fotó: Földi Imre

Szentendrén már tegnap megkezdődött a mobilgát építése, mely a belvárost védi a Duna áradásától

MTI Fotó: Kovács Attila

 

Zárják az árvízi kapukat

 

A Fővárosi Csatornázási Művek Mélyépítő Kft. szakemberei az úgynevezett védvonali áttörések, azaz az árvízi kapukat zárják le az óbudai Királyok útján 2013. június 4-én. Budapesten másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el, az eddigi legmagasabb vízszint, 860 centiméter körül tetőzhet a Duna.

MTI Fotó: Kovács Attila

Győr

 

Az áradó Rába Győrben, a Radó-szigetnél 2013. június 4-én. A miniszterelnök az árvíz miatt veszélyhelyzetet hirdetett Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, valamint Pest megye és a főváros egyes területeire.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Védekezés Budapesten

 

 

A Fővárosi Csatornázási Művek Mélyépítő Kft. alkalmazottai homokzsákokat pakolnak egy buszmegállóban Csillaghegyen, a III. kerületi Királyok útján 2013. június 4-én.
MTI Fotó: Kovács Attila

Az áradó Duna Pestnél

 MTI Fotó: Földi Imre