Juniálistól a Bóbita Családi Napig – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. június 07. bencze.aron

 


TÉGLÁSKERTI CSALÁDI JUNIÁLIS

2013. június 8-án, szombaton 10.00-17.00-ig, ezt követően utcabál éjfélig, élő zenével helyszín: Tégláskerti játszótér (Debrecen, Szepesi u. 63.)

A rendezvény védnöke: Szabó Gyula, a városrész önkormányzati képviselője

PROGRAMOK

mazsorett, népi tánc, íjászat, sportbemutatók, tégláskerti óvodások műsora, ping-pong verseny, kerékpáros ügyességi verseny, állatsimogató, kutya bemutató, szekerezés

Kézműves játszóház: arcfestés, rongybaba készítés, sárkánykészítés, papírvirágok, gyöngyfűzés, selyemfestés, mézeskalács festés Rendvédelmi szervek bemutatója, ugrálóvár, pónilovaglás

Szervezők: Tégláskerti Református Egyház, a Debreceni Művelődési Központ, Áchim András utcai Óvoda Balaton utcai Telephelye, Tégláskertért Alapítvány

A mezei és a házi egér
(Debrecen, Vojtina Bábszínház – június 4-9.)

Melyik egérnek lehet jobb dolga, a mezeinek, aki az év minden napját a mezőn tölti, vagy a házinak, akinek otthona az épített házak egérlyuka? A Vojtina Bábszínházban most ezen a kérdésen egyszerre többen is töprenghetünk, összegyűjthetjük érveinket, elkészíthetjük egérkéinket, majd eljátszhatjuk ötleteinket! Az előadást 3 éves kortól ajánljuk!

Magyar Nemzeti Parkok Hete
(Országszerte, több helyszínen – június 7-16.)

Nemzeti parkjaink június 7-16. között az ország több pontján változatos programokkal, túrákkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A nyitóhétvégén Hortobágyon például testközelbe kerül a puszta világa. Az érdeklődők ingyenes szakvezetéses túrákon vehetnek részt a nemzeti parkban gyalog, kenuval és kerékpáron. A Hortobágyi Látogatóközpont udvarán kézműves bemutató és vásár várja a látogatókat.

Gyermeknapi családi hétvége
(Budaörsi Kika – június 8-9.)

Hogyan bontakoztathatjuk ki a gyermekekben rejlőt “tehetséget”? Erre keresi a választ a budaörsi Kika áruház is a Nickelodeon segítségével, közös Gyermeknapi családi hétvégéjükön. Ami a gyerkőcökre vár: kreatív kézműves foglalkozás, stratégiai “Kalóz kaland” játék és mesei kvíz, valamint szórakoztató jelleggel ugrálóvár és trambulin, továbbá lufihajtogatás, arcfestés. A színpadon fellép a Babos Bábos Társulat és a gyerekek nagy kedvence, a Buborék együttes is.

Kincsem Lovaspóló Fesztivál
(Budapest, Kincsem Park – június 8. szombat, 10:00)

Az egész napos verseny elsősorban külföldi csapatok barátságos, bemutató mérkőzéséből áll majd, akik a Kincsem Póló Kupáért szállnak harcba. A szervezők a versenyek kísérőjeként különféle egyéb programok színpadra állításáról is gondoskodnak, melyek közül gyerekek és felnőttek kedvükre választhatnak. Lesz például kalapverseny, tombola, kreatív gyereksarok, zenés-táncos produkciók és ugrálóvár is!

Bóbita Családi Nap
(Budapest, Akvárium Klub – június 9. vasárnap, 10:00)

A Bóbita Családi Nap célja, hogy együtt legyen a család, apa, anya, kistestvér és nagytestvér. A színpadon találkozhatunk Winkler Robival, aki ezúttal is interaktív meseolvasásra csábítja hallgatóit, délután azOperett Színház társulatának sztárjai énekelnek, ezen kívül fellép még Palya Bea és az Alma együttes is! A meseolvasást és a koncerteket állandó programok kísérik: lesz például Tropicarium-állatsimogató, diafilmsarok, kerékpáros mini KRESZ-pálya, Bóbita Babrálda és Állatkert Játszóház is!