Karácsonyi hangulatteremtő

Lassan itt a december, közeleg az adventi időszak, sokan azonban még mindig nem érezzük az ünnep közeledtét. Olyan jó lenne valami, ami simogatja a lelkünket ebben a felemás időjárásban és a szürke hétköznapokban. Jöhetnek az ünnepi tippjeink?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színház
2016. november 21. Családháló

Menjünk moziba!

Családdal vagy barátokkal, a szerelmünkkel vagy egyedül. Gyerekekkel vagy nélkülük. Idén decemberben több olyan film is lesz, amire érdemes lesz jegyet váltani.

Nem mondanánk kifejezetten karácsonyi filmnek, de nagyon jónak ígérkezik a Váratlan szépség című film, amiben Will Smith egy olyan édesapát alakít, aki elvesztette a gyermekét. Tudom mit gondolsz, kedves olvasó, de tévedsz, ez egy igen lélekemelő filmnek tűnik.

„Szeretet, idő, halál. Ez a három dolog köt össze minden egyes embert a Földön. Szeretetre vágyunk, több időt szeretnénk, félünk a haláltól.” – kezdődik a történet. Az összetört édesapa leveleket kezd írni ennek a három fontos dolognak az életünkben. Sokan nem kapunk választ a kérdéseinkre, a miértjeinkre, de neki megadatott ez a lehetőség. Az előzetest látva már nagyon várjuk a filmet, ami december 22-én érkezik a hazai mozikba.

Kaland a gyerkőcöknek

Az előző filmet inkább az idősebb korosztálynak ajánljuk, de az alábbi mesét még a Télapó is ajándékba adhatja a kicsiknek. A Walt Disney legújabb animációs alkotása a Moana (itthon Vaiana), amelynek hősnője egy vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. A kalandvágyó tini fantasztikus történetén keresztül betekintést kaphatunk az ősi polinéz kultúrába, és Óceánia lenyűgöző színvilágába. A gyerekek (és gyermeklelkű felnőttek) biztos imádni fogják ezt az animációt, amit már december elsejével megtekinthetünk a mozikban.

Varázslat mindenkinek!

Vajon létezik olyan ember, aki nem ismeri vagy legalábbis nem hallott Harry Potter történetérről? Szerintünk nem nagyon… J. K. Rowling egy korábbi műve alapján elkészítették a Legendás állatok és megfigyelésük című fantasy családi filmet, amiben Göthe Salmander professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket.

A történet jó 70 évvel Potter születése előtt játszódik, így a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetjük. Látta már valaki? Mi a véleményetek?

Olvassunk bekuckózva

Olvasni jó, ezt már többször, több cikkben is hangsúlyoztuk. Nem véletlenül! November végén jelenik meg a Karácsonyi cipő című mű, melynek története párhuzamosan fut és két egymástól nagyon eltérő ember életét mutatja be.

Robert sikeres ügyvéd, akinek megvan mindene, amit ebben az életben kívánhat. Az anyagi javak azonban hiába teszik boldoggá, ha a családja elhagyta, mert számára csak a karrier volt a fontos. Eközben a nyolcéves Nathan rajongva szeretett édesanyja, Maggie, rákos és a kisfiú mindent megtesz, hogy boldoggá tegye szeretett édesanyja utolsó napjait.

Karácsony éjjelén Robertet és Nathant egészen véletlenül sodorja egymás mellé a sors miközben ajándékot vásárolnak. A találkozás mindkettejük életére hatással van..

1279232

Karácsonyi történetek

A holland szerző 9 novelláját tartalmazó kötet igazi karácsonyi meglepetés, amely az ünnep valódi jelentésére igyekszik ráirányítani a figyelmünket. A rövid történeteket olvasva újra felfedezhetjük a karácsony valódi értelmét. A novellákat olvasva pedig az az érzésünk támad: ez velünk is megtörténhet. A Karácsonyi történetek már kapható a könyvesboltokban, így már a közelgő adventi időszakban is olvasgathatjuk vagy tervezhetjük, hogy kinek adjuk ajándékba ezt a szuper kis kötetet.

Gyerekeknek ajánljuk

Karácsonykor elsősorban a gyermekeket szoktuk megajándékozni ezért most bemutatunk néhány olyan könyvet, aminek a kicsik biztos örülnek majd.

  1. Boldizsár Ildikó: Mesék az élet csodáiról: A mesekutató ebben a kötetben olyan meséket gyűjtött egybe, amelyek az emberi életnek olyasféle csodáiról szólnak, mint hogy élnek közöttünk bátor és bölcs emberek, és hogy nemegyszer megtapasztalhatjuk a szeretet és a szerelem mindenekfölötti erejét.
  2. Karácsonyváró mondókás színező – Egy színezőfüzet óvodásoknak, amit akár már a Mikulás is meghozhat a gyerkőcnek.
  3. Roald Dahl: Charlie és a csokigyár – Valószínűleg senkinek nem új a történet, de ez az a mese, amit minden gyermeknek hallania kell. A szegény családból származó Charlie mindössze évente egyszer, a szülinapján jut egy tábla csodás Wonka-csokoládéhoz. Szerencsére az övében lesz az egyik aranybiléta, aminek köszönhetően és bekerül az öt szerencsés kiválasztott közé, akikre Willy Wonka csokigyárában elképesztő kalandok várnak.

Járjunk adventi vásárokra, különböző városokba

Nem tudjuk ti hogy vagytok vele, de mi nagyon szeretünk adventi vásárokba járni. Ha tehetjük, akkor különböző városokba is elmegyünk és így összekötjük a kellemeset a hasznossal. Várost nézünk, vásárolgatunk karácsonyra – nagyon szép kis csecsebecséket találhatunk a rokonainknak -; közben faljuk a kürtöskalácsot és isszuk a forralt bort vagy a forró csokit.

Na, ezek után merje valaki azt mondani, hogy nincs karácsonyi hangulata!