„Kedves leendő feleségem!” – szerelmes levél egy ismeretlen nőhöz…

Benedict Hince nemrég tollat, azaz billentyűzetet ragadott, és levelet írt annak a  nőnek, aki egyszer majd a felesége lesz, ám most még nem ismeri. Az eredmény igazán megható lett!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 16. Gyarmati Orsolya

Benedict Hince nemrég tollat, azaz billentyűzetet ragadott, és levelet írt annak a  nőnek, aki egyszer majd a felesége lesz, ám most még nem ismeri. Az eredmény igazán megható lett!


„Kedves leendő feleségem!

Fura megírni ezt a levelet úgy, hogy talán sosem fogod olvasni. Mert hát hová is küldhetném? Nincs hozzád címem, telefonszámom, nem vagyunk ismerősök a Facebookon, nem tudlak felhívni Skype-on, vagy üzenni az Instagramon. Az Über sem tud a házadhoz vinni, és személyesen sem adhatom át neked a soraimat.

És mégis: noha egyelőre nem ismerjük egymást, szeretném, ha tudnád, hogy én itt vagyok. Van telefonszámom és Facebook-profilom. Van egy világom családdal, barátokkal és hobbikkal, és várom azt a percet, amikor mi ketten találkozunk és megszületik köztünk a szerelem.

Azt akarom, hogy tudd, hogy várok, és hogy már kiválasztottalak Téged. Téged választottalak az élet hamis dolgaival szemben, mert sem a promiszkuitás, sem az egocentrizmus nem tudja lángra lobbantani a szívemet. Ha viszont Rád gondolok, ez azonnal megtörténik: mert jó arra gondolni, hogy egy napon képes leszek teljes lényemet átadni neked a feltétel nélküli szerelemben.   

Ám van néhány dolog, amiről tudnod kell. Nem vagyok tökéletes. Csak egy átlagos férfi vagyok, aki igyekszik az őszinte és hiteles szerelmet megélni sok más férfihoz hasonlóan. És ez néha nagyon nehéz. Tudnod kell, hogy nem foglak megmenteni. Túl jól ismerem a gyengeségeimet és nem vagyok az a megmentő típus. Ám van valaki, aki az: a Megváltó. Remélem, már Te is találkoztál Vele. Én nem tudom a nevedet, Ő viszont igen. s remélem, hogy bárhol is legyél, tudod, hogy végtelenül szeret Téged – sokkal tökéletesebben, mint ahogy én valaha is foglak.

Tudnod kell, hogy beszélek Rólad Istenhez. Ő „szemtől szemben” szeret Téged, és én azért imádkozom, hogy ugyanezt egyszer én is megtehessem. Isten minden nap arra tanít, mi kell ahhoz, hogy szeresselek, és hogy eléd tegyem mindenem, amim van. Benne látom, hogyan kell őszintén szeretni, és én Téged akarlak szeretni.

Ám ez az idő még nem jött el. Nem szertném, ha azon aggódnál, meddig kell még várni, hogy találkozzunk. Szeretném, ha Isten felé tartanál. Én is ezt teszem.

Kedves leendő feleségem, bárhol is légy, tudd, hogy a szeretet választás és noha még nem tudom, ki vagy, ahogy az sem, mi nevettet meg, vagy hogy mit találsz nehéznek, fájdalmasnak, azt tudom, hogy úgy döntöttem, szeretlek, és azt is, hogy megtalállak, amint egymás mellett igyekszünk Mennyei Atyánkhoz.

Remélem, biztonságban vagy. Remélem, tudod, hogy szeretnek és hogy csodálatosan értékes vagy számomra és Isten számára. Vigyázzon rád az őrangyalod. Kérlek, imádkozz értem!

Leendő férjed”

Forrás: Catholic Link (via)