KÉPEK: Gyerekkorú bűnözök a XIX. század közepén

Napjainkban a kiskorúak által elkövetett bűneseteket másképp kezeli a jog, mint korábban. A XIX. század közepén is rengeteg csirkefogó keserítette meg a törvénytisztelő polgárok életét. Ezek közül mutatunk be néhányat olvasóinknak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bűnözés
2013. június 07. bencze.aron

Napjainkban a kiskorúak által elkövetett bűneseteket másképp kezeli a jog, mint korábban. A XIX. század közepén is rengeteg csirkefogó keserítette meg a törvénytisztelő polgárok életét. Nem minden következmény nélkül… Ezek közül mutatunk be néhányat olvasóinknak.


A 14 éves Henry Millert azzal vádolták, hogy ruhákat lopott, és 14 napra ítélték kényszermunkára.

Mary Catherine Doherty és két kiskorú társa esetében a vád vaslopás volt. Eredményeképpen hét nap kényszermunka volt. Állítólag bizonyíték a bűncselekényre nem volt…

12 éves Henry Leonard Stephenson ellen a vád privát otthonokba való behatolás volt. Két hónapnyi börtönbüntetésre ítélték.

A 18 éves Ann Burnst egy hónapig élvezte egy börtön vendégszeretetét, miután egy mellényt eltulajdonított.

Negyed évnyi börtönbüntetést ért a 17 éves Katherine Kelly számára egy ágynemű ellopása.

A koránál kissé idősebbnek tetsző 19 éves David Barront letartóztatták és börtönbre ítélték hat hónapig, mert pezsgőt lopott.

Michael Clement Fisher 13 éves volt, mikor letartóztatták. A vád betörés volt ellene, az ítélet pedig két hónap börtönbüntetés.

Néhány cipő ellopásáért ült Robert Charlton négy hónapon keresztül.

A 13 éves James Scullion válogatásunk egyik legnagyobb vesztese. ruhalopás miatt nemcsak két hét kényszermunkára ítélték, de három éven keresztül javítóintézetbe is küldték.

15 éves Margaret Koch kabátlopás bűntette miatt került bíróság elé. Arra tekintettel ez volt az első törvénysértése, két havi kényszermunkára ítélték.