Ezt tanultam meg, amikor a gyerekem iskolába ment

Még hogy a gyereknek micsoda váltás, ha óvoda után elkezdi az iskolát! Minden ezzel van tele. Na, de nekünk, szülőknek mi mindent kell megtanulnunk? 12 példa a kőkemény valóságból!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. december 01. Paulik András

Lássunk néhányat okulásul:

1.       Az, hogy egyik nap reggelén nem mondja el, hogy utál iskolába járni, nem jelenti azt, hogy a következő reggelen nem hallom újra ezt a szájából.

2.       Oda kell figyelni a neki csomagolt uzsonna tartalmára, mert ha uborkát teszek bele, akkor az kikandikálva a kenyér alól átáztatja a szalvétát.

3.       Ha azt mondja a csemetéd, hogy átmásolja az órarendjét egy másik papírra, akkor gyanakodj, hogy a számára nehezen értelmezhető elnevezésű tantárgyak esetleg kimaradnak az új táblázatból!

4.       Becsüld meg, amíg a gyereked hajlandó veled kézen fogva menni az iskolába!

5.       A napi Z-szer Y óra fegyelmezett tanórai ülés után nagyobb szüksége van a délutáni játszásra, mint korábban!

6.       Tanulj meg mást kérdezni a gyerekedtől, amikor délután találkoztok, mint hogy „na mi volt a suliban”? (A válasz ugyanis: „Semmi”.)iskola2free

7.       Amikor azt hiszed, hogy már minden különórára és szakkörre és kirándulásra és spéci ruhára befizettél legalább egy minimálbért, akkor is van még, ami nem jutott eszedbe/épp nem jutott el hozzád a jelentkezési papír a szülőin/nem olvastad az üzenő füzetben…

8.       Próbálj meg minden – akár nem túl érdekes – szülőknek szóló műsorára elmenni az osztálynak, mert Neki fontos, hogy ott vagy-e!

9.       Ne adj neki zsebpénzt, amíg nem érzi a pénz értékét, s inkább játéknak fogja fel!

10.   Gondolkozz el korábbi állításodon, miszerint „pedagógus napra márpedig hülyeség ajándékot adni”!

11.   Néha iktass be olyan napokat, amikor tanítás után egyből „kimented” őt a suliból különösebb ok nélkül!

12.   Nem árt jóban lenni néhány szülőtárssal!