Kettéharapott egy 15 éves diáklányt egy cápa

Csupán öt méternyire volt a parttól a 15 éves francia lány, amikor egy cápa emelkedett ki a vízből és kettéharapta a testét. A víz a törzse felét a partra vetette, a test másik részét a ragadozó magával vitte.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
cápa
2013. július 16. bencze.aron

Csupán öt méternyire volt a parttól a 15 éves francia lány, amikor egy cápa emelkedett ki a vízből és kettéharapta a testét. A víz a törzse felét a partra vetette, a test másik részét a ragadozó magával vitte.


Esélye sem volt a 15 éves francia diáklánynak, aki a szünidejét akarta az Indiai-óceán partjainál eltölteni egy paradicsomi szigeten, a Madagaszkár közeli Reunionon. A lány egy olyan partszakaszon ugrott a vízbe, ahol egyébként tilos a fürdőzés, bár a polgármester elmondása szerint jó ideje már annak, hogy egy cápa ennyire közel a parthoz úszókra támadt. Ezúttal azonban bekövetkezett a tragédia, helyi idő szerint hétfőn délután 3 óra körül felbukkant a szörny, és mire a lány elmenekülhetett volna, már le is csapott. A támadás villámgyors volt és halálos: a tengeri ragadozó szó szerint félbeharapta az áldozata testét, az egyik felét magával ragadva, a másikat viszont a víz sodorta partra – a lány nővérének szeme láttára.

A helyi közbiztonsági vezető elmondta, hogy keresik a lány testének másik felét és megpróbálják visszaadni a családnak. Az áldozat nővére és apja egyelőre a szigeten maradt. Mint Huguette Bello polgármester elmondta, a szörfösök rendszeresen az életükkel játszanak a vízen, de eddig egyáltalán nem volt megszokott jelenség, hogy egy cápa ennyire közel merészkedjen a víz partjához – írta a Daily Mail. Legutóbb májusban történt tragédia, amikor egy széllovast nem túl messze a strandtól, de a vízben jóval beljebb megtámadott és megölt egy cápa – még élve hozták ki a vízből a 36 éves sportolót, de a vérveszteség végzetes volt.

Az elmúlt két évben arrafelé összesen három ember halt meg cápatámadásban, idén viszont a francia diáklány tragédiája már a második. A szakemberek ismét felhívták a figyelmet, hogy a cápa alapvetően nem emberevő ragadozó, de gyakran összekeverik az úszók mozdulatait a természetes zsákmányaikkal, mint például a teknősökkel, a szörfösök elleni támadások hátterében pedig legfőképp a “kíváncsiságuk” áll: nem ölni akarnak, csupán a szájukkal tájékozódnak.

Tavaly az egész világon összesen 78 cápatámadást jelentettek, ezekből 8 végződött halállal.