Kezdődik a másodfok a brutális gyerekgyilkosság ügyében

A Pécsi Ítélőtábla pénteken kezdi tárgyalni másodfokon annak a nőnek és két férfinak a perét, akik 2012 októberében egy Kaposvárhoz közeli erdőben brutális kegyetlenséggel megölték a tizenegy éves Szita Bencét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 07. szabo.daniel

A Pécsi Ítélőtábla pénteken kezdi tárgyalni másodfokon annak a nőnek és két férfinak a perét, akik 2012 októberében egy Kaposvárhoz közeli erdőben brutális kegyetlenséggel megölték a tizenegy éves Szita Bencét.


Hornokné Décsei Katalin, a Pécsi Ítélőtábla sajtótitkára arról tájékoztatta az MTI-t, ha nem lesz bizonyítási indítvány, amelynek a táblabíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon ítélet születik.

A Kaposvári Törvényszék tavaly júniusban hozott elsőfokú, nem jogerős határozatában Polcz Erikát, Bogdán Józsefet és Kertész Józsefet szerepüktől függően nyereségvágyból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt marasztalta el és mindhármukat tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A nem jogerős határozat szerint az idén 49 éves kaposvári nő felbérelte az 59 és a 43 éves hajléktalant Szita Bence megölésére, ugyanis a gyermeket okolta azért, hogy megromlott a kapcsolata élettársával, a fiú nevelőapjával.

Szita Bencét 2012. október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ott Bogdán József a kocsiból kiszállva leütötte, ásóval és késsel negyvenszer megszúrta, megvágta őt. Eközben Kertész József megásta a gyerek sírját, Polcz Erika pedig mindehhez elemlámpával világítva segédkezett.

A gyilkosok a még életben lévő fiút a gödörbe temették, ahol megfulladt, ruháit és telefonját a Kaposba dobták.

Polcz Erika még aznap éjszaka a rendőrségen bejelentést tett a fiú eltűnéséről. A rendőrök a gyermek holttestét néhány nappal később Kaposvár toponári városrészében találták meg. Azért ott, mert az elkövetőket a sántosi erdőben vadászok zavarták meg, ezért Bogdán később jobbnak látta kiásni és máshová temetni a fiút.