Kiderült Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének napja

A Kensington-palota pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy Harry herceg eljegyezte barátnőjét, Meghan Markle-t. Most megtudtuk azt is, hogy pontosan mikor lesz az esküvőjük: május 26-án.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
esküvő
2017. december 01. Antal-Ferencz Ildikó

Ahogy már írtunk róla, Harry herceg nemrég eljegyezte barátnőjét, Meghan Markle-t. Azóta kitűzték az esküvő napját is: a pár jövő május 26-án házasodik össze, ami azért meglepő, mert a brit királyi tradíciók szerinti hétköznappal szemben ez a nap szombatra esik.

A döntés hátterében valószínűleg az áll, hogy a lakodalom ne ütközzön más eseményekkel a hónapban, például Charlotte hercegnő születésnapja lesz május 2-án, helyi választások május 3-án, és Katalin is várhatóan akkoriban hozza világra harmadik kisbabáját.

Így viszont a britek „elesnek” egy munkaszüneti naptól, ami a királyi esküvők miatt szokás szerint jár nekik. Erzsébet királynő és Fülöp herceg egy keddi napon kelt egybe, Vilmos herceg és Kate Middleton 2011. április 29-én, pénteken házasodott össze; és ezeket a napokat munkaszüneti nappá nyilvánítottak abban az évben.

Ugyanakkor május 26-ával egy háromnapos tavaszi munkaszünet kezdődik a szigetországban, így akár három napon keresztül ünnepelhet az ország. Ráadásul Amerikában ez a nap a háborús hősök emléknapja, így a tengerentúlon sem lesz akadálya az ünneplésnek.

(Fotó, szöveg: The Sun)