Kihívtuk a rendőröket, erre lelőtték a fiunkat

Egy amerikai skizofrén fiút a kiérkezés után 70 másodperccel lelőtt egy rendőr.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. január 08. Gyarmati Orsolya

Egy amerikai skizofrén fiút a kiérkezés után 70 másodperccel lelőtt egy rendőr.


Az Egyesült Államokban ritka tragédia ért egy családot. Skizofrén nevelt fiuk lenyugtatására kihívták a rendőrséget. Több járőr is jött, a harmadik viszont nemhogy hozzájárult volna a lenyugtatásához, hanem 70 másodperccel a kiérkezés után lelőtte a 18 éves fiút.

Múlt vasárnap egy észak-karolinai kisváros, Boiling Spring Lakes egyik családjához kihívták a rendőröket, mert a család nevelt fia, a 18 éves Keith egy csavarhúzóval a kezében fenyegette mostohaanyját. A gyerek beteg volt, skizofréniában szenvedett, a rendőröket azért hívták ki, hogy segítsenek lenyugtatni őt.

Az esethez több rendőrjárőr is kiszállt. A Brunswick megyei seriffhivataltól két járőr érkezett. Vasárnap délután fél egy után négy perccel érkezett ki az első rendőr, majd rövid időn belül őt hárman követték. A CNN-csoporthoz tartozó Wect.com a nyomozati anyagok alapján azt írta, hogy a harmadik kiérkező járőr Southportból jött, erről 12 óra 48 perc 41 másodpercnél van feljegyzés, majd mindössze 70 másodperccel később a southporti egység már azt jelentette rádión a központnak, hogy az alanyra lövést adtak le önvédelemből. Tehát az egység kiérkezése után 70 másodperccel már le is lőtték a 18 éves fiút.