Kirepülés a fészekből – családbarát tréning indul

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 19. Paulik András

Sikeres kapcsolatok, boldog házasságok, harmonikus szerelmek. Valósággá váló álmok a P Műhely Egyesület Családbarát tréningjén.


Mindenki arról álmodik, hogy egyszer csak megtalálja a nagy Ő-t, aztán boldogan élnek, míg meg nem halnak. Meseszerű elképzelések hercegekkel és hercegnőkkel, varázsszőnyeggel és hétfejű sárkánnyal. Párkapcsolataink kezdetén, a rózsaszín ködben ücsörögve csak ezt látjuk magunk körül. Aztán ahogy telik-múlik az idő, sorban eltűnnek a hercegek, hercegnők, szertefoszlanak a varázslatok és a hétfejű sárkány megduplázódik. Tényleg csupán álom lenne az emberiség ősi vágya?

Hiszen a mesékben nem olvashatunk olyanokat, hogy a férj késő este ér haza a munkából, és szó nélkül elmegy aludni anélkül, hogy megölelgetné édes feleségét. Vagy olyan mondat se hagyja el a szépséges szerelmünk száját, hogy „Jó, akkor nem szólok Hozzád!”. Nem repülnek tányérok és egymást értékelő, becsmérlő szavak, nincs szó arról, hogy „Már megint nincs tiszta zoknim”. Akkor hogyan tehetjük harmonikussá párkapcsolatunkat a legegyszerűbb megoldás: a szakítás vagy válás nélkül?

A P Műhely Egyesület elkötelezett a fiatalok mellett, igyekszik nemcsak céljaik megvalósításában segíteni, hanem alternatívákat kínálni élethelyzeteik, problémáik kezelésében is. Ezért „Kirepülés a fészekből” címmel tréninget szervezünk pároknak, ahol kapcsolatuk alapelemét: a kommunikációs helyzetek megfelelő kihasználását segítjük elő. A tréningre várunk olyan fiatalokat, akik szeretnének harmonikus kapcsolatban élni, és személyes/családi kapcsolataik kezelésében hatékonyabbak lennének.

A „Kirepülés a fészekből” tréningen a Gordon módszer segítségével és Eric Berne elmélete alapján a felnőtt kommunikációs stratégiák gyakorlása mellett – a racionális, higgadt, gondolkodáson alapuló közlések technikáját mutatjuk be szemben az értékelő vagy érzelemből megfogalmazott közlésekkel. Tudatosítjuk kommunikációs stratégiáinkat, azaz tapasztalatokat szerzünk arról, hogy közléseink milyen hatást váltanak ki a beszédpartnerben. Közben megtanuljuk, hogy halljuk és értsük meg a másik üzenetét, igényeit, és nem utolsó sorban lehetőséget nyújtunk a konfliktusok kezeléséhez: hogyan csillapítsuk indulatainkat, érvényesítsük hatékonyan érdekeinket.

A tréningre jelentkezni lehet a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével, melyet az info [at] pmuhely [dot] hu email címre 2014.október 28-ig várunk.

A tréning időpontja: 2014.10.31-11.01
A tréning helyszíne: Budapest

A „Kirepülés a fészekből” című tréning az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósul meg a CSP-KÖZG-14 „A KOMPONENS” Családbarát közgondolkozás népszerűsítése a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése című program keretében.

(via)