Könyvajánló – Ungváry Zsolt: Segítsünk a manóknak

A Marosi ikrekkel elfoglalt szüleik nem sokat törődnek. A papa író – egész nap bezárkózik a szobájába alkotni -, a mama pedig fontos üzletember (késő éjszakáig bonyolítja a munkáját a misztikus cégtárssal), így aztán mit sem tudnak arról, hogy Nóra és Norbert egy egész manó családra bukkant a társasház pincéjében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
ajánló
2014. január 17. Paulik András

A Marosi ikrekkel elfoglalt szüleik nem sokat törődnek. A papa író – egész nap bezárkózik a szobájába alkotni -, a mama pedig fontos üzletember (késő éjszakáig bonyolítja a munkáját a misztikus cégtárssal), így aztán mit sem tudnak arról, hogy Nóra és Norbert egy egész manó családra bukkant a társasház pincéjében. Marosi apukát csak az érdekli, hogy rögzítse videóra, amikor a tévében vele vagy róla beszélnek, Marosi anyuka pedig elválaszthatatlan a mobiltelefonjától, amelynek a kijelzőjén híváskor a Cégtárs mosolyog.


Később aztán a videón manók szaladgálnak, éppen akkor, amikor Marosi papa „olyan okosat készül mondani, mint még senki, amióta feltalálták a televíziót”; a mobil képernyőjére pedig rejtélyes módon felkerül két manólány.

Aztán ott van még Erzsike is. Hogy ki ő? Az ikrek megfogalmazásában „ő végzi el azokat a munkákat, amiket apa szerint anyának kéne, ha nem tűnne el kora reggeltől estig. Anya ilyenkor elmagyarázza, hogy azért tűnik el, hogy megkereshesse azt a pénzt, amit Erzsikének ad, aki elvégzi azokat a feladatokat, amiket anya nem tud elvégezni, mert reggeltől estig odavan.”

Később a praktikus közlekedési eszközzel, a kerékjárral valamennyien Manóföldre távoznak, és a szülők csak ekkor döbbennek rá, hogy mik is a legfontosabb dolgok a világon.

A meséből hangjáték is készült, az Egri Gárdonyi Géza színház művészeinek közreműködésével.

A könyv és a CD megrendelhető a 30-342-5002-es telefonszámon vagy emailben: ungvaryzsolt [at] freemail [dot] hu