Kukorica Jancsi, Mézeskalács és Sárkányfesztivál – programajánló hétvégére

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 26. bencze.aron

 


8. Gyógy-Bor Napok
(Bük, több helyszínen – július 24-27.)

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő büki gasztro- és zenei fesztiválon a gyerekek sem fognak unatkozni! A Palinta Társulat 3 órás, interaktív gyermekműsorával szórakoztatja majd őket, de számos bábszínházi előadást is megtekinthetnek az apróságok. Fellép továbbá a Zabszalma együttes is, valamint interaktív kalózparti, játszóház, kézműves foglalkozások, népi fajátékok, ugrálóvár és történelmi bemutatópark is várja a kicsiket.

Veszprémi Utcazene Fesztivál
(Veszprém, több helyszínen – július 24-27.)

Igazi kuriózum a Veszprémi Utcazene Fesztivál, elvégre bárki lehet fellépő, aki nem fél hangszerrel közönség elé állni! Valódi családbarát rendezvény ez, ahol a felnőttkoncertek mellett a gyerekeket sem hagyják unatkozni: kora délutánonként kicsiknek szóló, színházi előadások szórakoztatják majd az aprónépet, de lesznek játszóházak és kézműves foglalkozások is.

Kukorica Jancsi Családi Fesztivál
(Keszthely, Balaton-part – július 27. szombat, 09:00)

Családi napra hívnak mindenkit Keszthely városába ezen a hétvégén! A kínálatban szerepel mesesziget, családi locs-pocs parti, különböző vízi és vízparti vetélkedők, gyermekkoncert, játszóházak, gyermekszínházi előadás – természetesen mind-mind János vitéz, illetve Kukorica Jancsi történetéhez kapcsolódva. A hátteret pedig természetesen a meseszép magyar tenger adja majd!

6. Debreceni Mézeskalács Fesztivál
(Debrecen, Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum – július 27-28.)

Ugyan ki ne szeretné a mézeskalácsot? Most itt az idő, hogy közelebbről is megismerkedhessünk ezzel a finomsággal a Debreceni Mézeskalács Fesztiválon! A kézműves foglalkozásokon mind a gyerekek, mind a felnőttek tanulmányozhatják a mézeskalács-készítés, ütőfás mézesbábkészítés, mézeskalács házikó építés fortélyait. Mindezek mellett pedig mese előadások, népi együttesek fellépései, valamint játékos vetélkedők gondoskodnak majd a felhőtlen szórakozásról.

3. Sárkányfesztivál
(Balatonszárszó, több helyszínen – július 27. – augusztus 4.)

A 3. alkalommal megrendezésre kerülő Sárkányfesztiválra sok szeretettel és színes programokkal várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A fesztivál a “Híres Egyfejű” sárkány, Süsü köré szerveződik, aki sárkányhajón érkezik a rendezvényre. Kicsiket és nagyokat is vár a sárkányfelvonulás és sárkányeregetés, mely garantáltan vidám szórakozási lehetőséget kínál. A látogatók kedvükre élvezhetik a családos gyermekprogramokat és a zenés-táncos műsorokat több, mint egy héten keresztül.