Kürtőskalács fesztivál, mesebeli szörnyek és további színes programok a hétvégén

Hiába az ősz és a rossz idő, programokban nincs hiány. Senki se maradjon a négy fal között, mert rengeteg közös családi program lesz a hétvégén.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi programok
2015. október 09. Csontos Dóra

Hiába az ősz és a rossz idő, programokban nincs hiány. Senki se maradjon a négy fal között, mert rengeteg közös családi program lesz a hétvégén.


Kürtőskalács, gyerekcsodák, mesevilág…

A Városligetben október 9-től 11-ig tart a Kürtőskalács Fesztivál. A 3. Kürtőskalács Fesztiválon nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekekre, a családokra, ezért a kibővített Gyermekligetben megidézik az édes gyermekkor idilli világát, amikor a nagymamával együtt sütöttünk-föztünk otthon a konyhában. Lesznek interaktív játékok, ahol nem csak a mozgás fontosságát hangsúlyozzák, hanem a családi együttlét minőségét is.

Napközben többek közt fellép a várandós Janicsák Veca, Zséda valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekzenekar.

Túra az Aggteleki Nemzeti Parkban

A Geotóp Napok keretében, geológus szakember által vezetett túra a Baradla Tanösvényen vezet Aggtelektől Jósvafőig. A geotúra Aggtelek és Jósvafő környékének felszíni karsztos objektumait keresi fel. A látogatók megismerkednek a terület földtani fejlődéstörténetével és képződményeivel, valamint az ezeken kialakult változatos oldásos formakinccsel.

A túrára túracipő és terepi felszerelés ajánlott.

A túra ingyenes. Bővebb információért katt ide.

“Csobbanj velünk!”

Október 10-én tartják a Magyar Fürdőkultúra Napját a budapesti gyógyfürdőkben. Ez alkalommal a szaunázásra, valamint a szaunakultúrára hívják fel a figyelmet a szervezők. Érdemes a fürdők honlapjait fürkészni, mert számos helyen kedvezménnyel várják a vendégeket, és a témához kapcsolódva különleges szauna felöntésekkel és szauna szeánszokkal várják a látogatókat.

Részletes információ itt és itt.

Olvasás éjszakája

Az ország több pontján: Budapesten, Debrecenben és Szegeden több könyvesboltban éjjel is várják az olvasni szeretőket. Az olvasás éjszakáját még fantasztikusabbá varázsolják felolvasásokkal, beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal, koncertekkel és koktélozással. Lesz kortárs irodalmi vetélkedő, gyógyító olvasás, zenés könyvbemutató slam és standup a hazai kortárs szerzőkkel. Ha ez nem lenne elég, akkor kövessétek a facebookon a programot nehogy lemaradjatok valamiről.

Jót is tehetsz – küldj egy mesét a beteg gyerekeknek!

Ha szereted a meséket és gyermekverseket, akkor fészkeljétek be magatokat az Alexandrában kialakított mesesarokba, és olvassátok fel kedvenc meséteket, amit videóra rögzítenek, és eljuttatnak országszerte harminc kórház gyermekosztályára a beteg gyerekeknek.

Helyszín: Alexandra Könyvesház (1055 Budapest, Nyugati tér 7.), fél öttől nyolcig van lehetőség mesét olvasni

Irány a Hotel Transylvania!

Végre megérkezett a Hotel Transylvania második része a hazai mozikba, így ismét retteghetünk (vagy inkább nevethetünk) a lakók legújabb kalandjain. Drakula és barátai kissé megfáradva pihennek egy emberektől távoli kastélyban, ám itt az ideje, hogy elővegyék vérszomjas énüket és bebizonyítsák, ők bizony ugyanolyan félelmetesek mint régen…

Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár

A programsorozat fő eleme a művészeti vásár, amelynek keretében látványosan berendezett kiállítási standokon galériák és művészeti projektek mutatják be elsősorban közép- és kelet-európai kortárs képzőművészek alkotásait. A vásár látványos kiegészítő eleme a Millenáris épületei között a vásár idejére kialakított szoborpark.

Részletes programleírás itt található.

Acapella fesztivál Szegeden

Kíváncsi rá, hogyan hangzanak élőben a teljesen hangszer nélküli fellépő vokálcsapatok? Ha igen, irány Szeged ezen a hétvégén ugyanis acapella fesztivál várja a műfaj iránt érdeklődőket! Pénteken a székesfehérvári Musicolore Énekegyüttes és a WindSingers vokálegyüttes lép fel. Szombaton a The Swingles és a Fool Moon áll színpadra.

Jegyek elővételben és a helyszínen is kaphatók. Részletes információ az acapella oldalán.

Felelős Gazdi kutyás nap

Felelős Gazdi kutyás napot tartanak október 11-én, vasárnap Erzsébetvárosban az EB OVO Közhasznú Egyesület szervezésében. A rendezvény a K11 Művelődési Központban Huzella Péter gyerekkoncertjével kezdődik 10 órakor, majd 11 órakor Halász Árpád – nemzetközileg elismert kutyatréner – egy két órás, filmezéssel egybekötött előadást fog tartani. Emellett az érdeklődőket gyermek-és kutyafoglalkozásokkal, kutyaterápiás programokkal is várják. A Madách téren pedig 16 órától rendőrkutyás bemutatóval és a VII. kerületi kutyás közösségek közötti csapatversennyel várják az érdeklődőket.

Részletek az esemény oldalán.