Kutyafül, makett és Zrinyi, a szuperhős – programajánló

Szürke februári hétvége jön - ám a programok annál színesebbek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. február 06. Gyarmati Orsolya

Szürke februári hétvége jön – ám a programok annál színesebbek!


Kutyafül, macskakő, egérút

(Budapest, IBS Színpad – február 6., péntek, 9:30)

Tokány Benyus, a kutya, Milóza Dísz Terka, a macska, és Kurta Lacika, az egér nem ismerik egymást. Ahogy gazdáik: Tibi, Kata és Bálint sem. Mind a hatan első napjaikat töltik az óvodában, és ez egyiküknek sem könnyű: Tibi és Tokány Benyus sokat sírdogál, Kata és Milóza Dísz Terka sokat magyaráz, Bálint és Kurta Lacika sokat dühöng. Kutya-macska barátságot macska-egér játék követ, kutyabajt egéritatás.

Farsangi mulatság Misi bohóccal

(Budapest, Manóbirodalom Készségfejlesztő Játszóház – február 6., péntek, 16:00)

Vedd fel a jelmezed, és indulj Te is a farsangi felvonuláson! “Süssétek” meg a földkerekség legfinomabb fánkját, és vigadjatok kedvetekre. Ne maradj le Te sem a mulatságról, meglátod, ma mindenki veled táncol! A kézműves sarokban farsangi álarcokat készíthettek, és ezúttal sem maradhat el a gyerekek nagy kedvence a tombola. A házigazda ezúttal is Misi bohóc, aki a fergeteges műsoron kívül arcfestéssel és lufihajtogatással kedveskedik a gyerekeknek.

Készítsd el saját épületmakettedet az újrahasznosítás jegyében!

(Budapest, Kassák Múzeum – február 7., szombat, 10:00)

Újrahasznosítható anyagok segítségével készíthettek modernista házakat, hazavihető épületmodelleket. A mindennapokban használt anyagoknak teljesen új funkciót találva építkezhettek.Tojástartóból, tejes dobozból, hungarocellből, palackból, wc papír gurigából, műanyag vállfából, kupakokból. A játékos foglalkozás nagyban elősegíti a kreativitás, az asszociációs készségek fejlődését, a térben való gondolkodást.

Játszótér

(Budapest, Kacifánt Játszóház – február 7., szombat, 11:00)

Ebben az előadásban egy kisgyerek szemével ismerhetjük meg a körülöttünk lévő világot olyannak, amilyennek egykor mi is láttuk. Fedezzük fel az utcát, ugorjunk be a pocsolyába, pattanjunk a zebra hátára, legyünk feltalálók, és akkor talán eljutunk a csodák földjére, a Játszótérre.

Zrínyi a szuperhős

(Budapest, Magyar Nemzeti Galéria – február 7., szombat, 11:00)

A családi napon a katona és hős szerelmes Zrínyi Miklós alakját járhatjátok körbe a török frontvonalon belül- és kívül, harcolhattok Szigetváron és leleplezhettek egy nagy összeesküvést is. A kreatív műhelyben lino- és papírmetszeteket készíthettek és textilt is festhettek.

A Láda Titka

(Budapest, Hagyományok Háza – február 8., vasárnap, 10:30)

Mit tegyen az ember fia, ha egyszer csak váratlanul begurul hozzá egy láda? Nem tudni, hogy honnan, nem tudni, hogy kié… Régi jószág, ütött-kopott, rézcsatokkal, nagy lakattal, kerekeken gurul, gurul… Vajon mit rejthet e láda? Talán üres. És ha mégis színültig van valamivel? Nincs mese, az öreg láda titkát csak akkor fejtheti meg az, ki megtalálta, ha kinyitja. Hogy meri-e? Lesz-e hozzá bátorsága? Vagy bontatlanul visszaküldi?