Kutyát a gyereknek?

Egy pillanat műve az egész. A gyerek meglátja a kiskutyát, és aztán képes évekig nyúzni a szüleit, hogy vegyenek neki is egy négylábút. De vajon engedjünk-e neki?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 29. bencze.aron

Egy pillanat műve az egész. A gyerek meglátja a kiskutyát, és aztán képes évekig nyúzni a szüleit, hogy vegyenek neki is egy négylábút. De vajon engedjünk-e neki?


A kutyatartás nem csupa szórakozás. Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen kutyafajta illik a családunkhoz, gyerekünkhöz, és azzal is szembe kell néznünk, hogy a tisztántartás bizony sok pluszmunkát ró a nyakunkba. A gondosan kiválasztott kutyák viszont egészen biztosan nem fognak csalódást okozni. A kutya mellett felnövő kisgyerek jó eséllyel lesz nyugodtabb, derűsebb, felelősségteljesebb és érzelmileg kiegyensúlyozottabb.

Gyerekbarát kutyafajták

A labrador retriever intelligens, békés, jóindulatú és engedelmes.
A jóindulatú bokszer nemcsak őrző-védőként állja meg a helyét, hanem házi kedvencként is tökéletes lehet. Mindamellett csak azoknak való, akik képesek kielégíteni hatalmas mozgásigényét.
A berni pásztor könnyen nevelhető, kedves és türelmes.
Az uszkár valamennyi fajtája nagyon megbízható.
A beagle legendásan szelíd, és mivel tanulékony és igénytelen is, a gyermekes családoknak szintén jó választás lehet.

Csak óvatosan!

Néhány fajta rendkívül népszerű a kutyatartók körében, holott nem igazán valók gyerekek mellé, kicsi lakásba. A tacskó barátságosnak, játékosnak tűnhet, akivel nem kell majd sokat törődni, pedig többnyire nem semmittevésre ítélt öleb, hanem igazi vadászkutya, határozott gazda kezébe való.