Legjobb karácsonyi vásárok Európában

Ma már szinte mindenütt tartanak karácsonyi vásárt, de legalább egy feldíszített fa díszit minden települést. A leghíresebb vásároknak azonban hosszú éves történelme van. A hagyományok közé tartoznak a portékák mellett a szép dekorációk, a műsorokat, koncerteket kínáló színpadok is. De hol vannak a legjobb vásárok?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. december 19. Aipmilo

Ma már szinte mindenütt tartanak karácsonyi vásárt, de legalább egy feldíszített fa díszit minden települést. A leghíresebb vásároknak azonban hosszú éves történelme van. A hagyományok közé tartoznak a portékák mellett a szép dekorációk, a műsorokat, koncerteket kínáló színpadok és természetesen azok a kis standok, ahol a karácsonyi sütiket, sülteket vagy forró italokat lehet megkóstolni.


Európa legjobb karácsonyi vásárait kereste az egy honlap és meg is találták. Közönségszavazattal dőltek el a helyezések. Nyilván így nem kizárólag a minőség, hanem elsősorban a hír terjesztése segítette a győzteseket. Hát lássuk a listát:

1. helyezett

ZÁGRÁB

A horvát főváros központja a közeli utcák terek ilyenkor megtelnek és sok turistát is vonzanak. És ráadásul itt a forgatag egészen január 10-ig tart

2. helyezett

STASBOURG

Ez a város ahol a német és francia kultúra találkozik, már 1570 óta rendez karácsonyi vásárokat. Több mint tíz helyszínen, 300 árus, számtalan koncert várja az érdeklődőket szilveszterig.

3. helyezett

AACHEN

A belga-holland-német határhoz közel fekvő német város katedráliában Nagy Károly trónját is megnézhetjük, most azonban a város gyönyörű fényei és a karácsonyi vásár várja az érdeklődőket, itt teljesen hagyományosan december 23-ig.

 

A listán szerepel még Colmár, Brüsszel, Lipcse, Rothenburg, Nürnberg, Lille és Drezda. A nálunk oly híres bécsi karácsonyi vásár itt csak a tizenegyedik helyet nyerte el.