Legyünk zöldek kreatívan!

Nincs izgalmasabb annál, amikor a környezetvédelem és az innováció találkozik. Márpedig úgy tűnik, kreatív ötletekben nincs hiány, ha arról van szó, hogyan kössük össze a hasznost a hasznossal... dizájnos zöld ötletek közül válogattunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. szeptember 04. Gyarmati Orsolya

Nincs izgalmasabb annál, amikor a környezetvédelem és az innováció találkozik. Márpedig úgy tűnik, kreatív ötletekben nincs hiány, ha arról van szó, hogyan kössük össze a hasznost a hasznossal… dizájnos zöld ötletek közül válogattunk.


2 in1

Az alábbi megoldás nem csak környezettudatosoknak, de apró fürdőszobával rendelkezőknek is kiváló: a mosógépből kifolyó vizet a WC öblítéséhez használja fel ez a találmány. Csak arra vigyázzunk, hogy a ruhák kipakolásánál mindig hajtsuk le a deszkát!

Víztisztítás esernyővel

Andrew Leinonen találmánya egy olyan esernyő, amely felül középen lyukas. Na, nem kell megijednünk, a szerkezet teljesen használható: az esőben sétálgatva a lyukon keresztül a víz átfolyik a belül üreges nyélen, amely aktív karbonszűrőt tartalmaz. A nyél egy palackban végződik, amelyben a filter által megszűrt víz immár iható formában gyűlik össze.


 

Kivehető mosogató

A 2008-as Év terméke díjjal büszkélkedhető, kivehető konyhai mosogató lényege, hogy képes tárolni az egyébként a csatornába folyó vizet, amelyet aztán tökéletesen hasznosíthatunk virágöntözésre, vagy az autó lemosására, írja a Techflesh.

Élő zuhany

Kicsit hajmeresztő, de elfogadható az a gondolat, amit Jun Yasamoto, Alban Le Henry, Olivier Pigasse és Vincent Vandenbrouck dizájnerek valósítottak meg: a zuhanytálca körül viruló növények egyrészt tisztítják a lefolyó vizet, másrészt eltávolítják a kórokozókat belőle. Az “élő zuhany”  ráadásul oxigént is termel.


 

Zen-mosdó

Ez a “találmány” a kedvencünk: egy pár csepp víz, ami amúgy a csatornában végezné, növényt táplál a mosdókagylónk mellett!