Lejárt forró csoki mérgezett meg egy családot.

Egy olasz nagymama igazán jót akart: forró csokoládéval kedveskedni szeretteinek. Csak miután mindkét unokája, azok egyik barátja és saját fia is megbetegedtek, vált kérdésessé, mi is okozta a súlyos gyomorproblémákat...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. július 23. Gyarmati Orsolya
Egy olasz nagymama igazán jót akart: forró csokoládéval kedveskedni szeretteinek. Csak miután mindkét unokája, azok egyik barátja és saját fia is megbetegedtek, vált kérdésessé, mi is okozta a súlyos gyomorproblémákat…


Mint kiderült, a forró csokinak, amit a jószándékú nagyi felszolgált, 25 éve járt le a szavatossága. A zacskó a 80-as évek végén került a nagymama szekrényébe, de a hölgynek azóta egyszer sem jutott eszébe kibontani a csomagot. Most viszont kedveskedni akart unokáinak, egy vendég kisfiúnak és saját fiának, tudósított a Corriere del Veneto.

A kakaópornak azonban 1990-ben lejárt a szavatossága. Néhány órával a “finom” ital elfogyasztása után a három gyerek, majd a nagymama fia is beteg lett, sőt, maga az idős hölgy is fájdalmakra kezdett panaszkodni. Mindannyian a sürgősségi osztályra kerültek.

Noha egyértelműnek látszik, hogy a nagymama nem volt tudatában annak, hogy lejárt kakaót ad szeretteinek, az idős hölgyet mégis vád alá helyezték.