Leonardo, állatszeretet, vasútmodell – hétvégi programajánló

Piros Lábos, Leonardo és barátkozás állatokkal. Hétvégi programdömping.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 03. Gyarmati Orsolya

Piros Lábos, Leonardo és barátkozás állatokkal. Hétvégi programdömping.


Piros Lábos Fesztivál

Az egy napos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett az illatos, fűszeres falusi élet. A nyitott porták mellett a Katolikus és az Református templomok és kertjeik és a régi plébánia is helyszíne lesz a színes és sokrétű programnak.

Időpont: 2014. október 4. 10.00-21.00 óra
Helyszín: Szigetmonostor, Fő utca

Állatszeretet Fesztivál

Az ötnapos rendezvény során programok sokasága várja a látogatókat, amelyek egyszerre lesznek szórakoztatóak és tanulságosak mindazok számára, akik szívesen megismerkednének a természet és az élővilág védelmével. Az érdeklődők számos érdekes történetet hallhatnak. A hétvégén működnek a “Légy ott!” és a Tapizoo programok, valamint “Titkos kirándulásokra” is jelentkezhetnek a kalandra vágyó látogatók.

Időpont: október 1-5.

Helyszín: Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert

Leonardo da Vinci izgalmas találmányai

Az Europark ad otthont a Berkovits Imre és Nagy Zsolt által megálmodott, nagysikerű Leonardo da Vinci kiállításnak. Korabeli tárgyak és évszázados tervrajzok alapján rekonstruált gépcsodák körében elevenedik meg a polihisztor zsenije. A gyerekek számára különösen izgalmas kalandot ígér majd az a siklópálya, melyen a Leonardo által kifejlesztett merev szárny kicsinyített változatával a hátukon próbálhatják ki a repülés fantasztikus élményét.

Időpont: október 2-19.

Helyszín: Budapest, Europark

Kalandtúra a Naprendszerben

Az intézmény bolygóközi játékos utazásra hívja az ifjú csillagkutatókat, akik bolygóközi útlevéllel járhatják végig a hat állomást, hogy összegyűjtsék az összes megszerezhető csillagpontot. Az “űrállomásokon” különböző feladatokat kell majd megoldaniuk a résztvevőknek. A csillagászati nap még egy különleges élményt tartogat a látogatóknak: alkalmatok nyílik a kertben elhelyezett óriás távcsőn keresztül a csillagokat közelebbről is megvizsgálni.

Időpont: október 4., szombat, 16:00

Helyszín: Budapest, Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

Centrálban: a gyerekek!

Az őszi évadban izgalmas programokkal várják a kisgyermekes családokat. Minden hónap első vasárnapján délelőttönként közös meseolvasással és diavetítéssel, valamint a matinéhoz illő interaktív foglalkozással, minikoncerttel, játszóházzal vagy kézműveskedéssel készülnek a Centrál Kávéházban. Október 5-én Várszegi Adél és Máray Mariann érkezik a Raptormesével. Az első alkalom ingyenes.

Időpont: október 5., vasárnap, 11:00

Helyszín: Budapest, Centrál Kávéház

Vasútmodell-kiállítás és játszóház

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel ismét vasútmodell-kiállítást rendez a Pestújhelyi Közösségi Ház. A háromnapos kiállításon látható lesz egy 40 méter hosszú, HO-s méretarányú terepasztal vasút, villamos és autóbusz közlekedéssel.

Időpont: október 3 – 5., péntek, 9-18 óráig, szombat, vasárnap, 10-18 óráig

Helyszín: Budapest, Pestújhelyi Közösségi Ház