Családháló

Kezdőoldal Színek Leonardo, állatszeretet, vasútmodell – hétvégi programajánló

Leonardo, állatszeretet, vasútmodell – hétvégi programajánló

Piros Lábos, Leonardo és barátkozás állatokkal. Hétvégi programdömping.

Írta: Gyarmati Orsolya,

Piros Lábos, Leonardo és barátkozás állatokkal. Hétvégi programdömping.


Piros Lábos Fesztivál

Az egy napos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a rendezvénynek, ahol elfeledett recepteket keltünk életre, porták ősrégi kapuit tárjuk szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett az illatos, fűszeres falusi élet. A nyitott porták mellett a Katolikus és az Református templomok és kertjeik és a régi plébánia is helyszíne lesz a színes és sokrétű programnak.

Időpont: 2014. október 4. 10.00-21.00 óra
Helyszín: Szigetmonostor, Fő utca

Állatszeretet Fesztivál

Az ötnapos rendezvény során programok sokasága várja a látogatókat, amelyek egyszerre lesznek szórakoztatóak és tanulságosak mindazok számára, akik szívesen megismerkednének a természet és az élővilág védelmével. Az érdeklődők számos érdekes történetet hallhatnak. A hétvégén működnek a “Légy ott!” és a Tapizoo programok, valamint “Titkos kirándulásokra” is jelentkezhetnek a kalandra vágyó látogatók.

Időpont: október 1-5.

Helyszín: Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert

Leonardo da Vinci izgalmas találmányai

Az Europark ad otthont a Berkovits Imre és Nagy Zsolt által megálmodott, nagysikerű Leonardo da Vinci kiállításnak. Korabeli tárgyak és évszázados tervrajzok alapján rekonstruált gépcsodák körében elevenedik meg a polihisztor zsenije. A gyerekek számára különösen izgalmas kalandot ígér majd az a siklópálya, melyen a Leonardo által kifejlesztett merev szárny kicsinyített változatával a hátukon próbálhatják ki a repülés fantasztikus élményét.

Időpont: október 2-19.

Helyszín: Budapest, Europark

Kalandtúra a Naprendszerben

Az intézmény bolygóközi játékos utazásra hívja az ifjú csillagkutatókat, akik bolygóközi útlevéllel járhatják végig a hat állomást, hogy összegyűjtsék az összes megszerezhető csillagpontot. Az “űrállomásokon” különböző feladatokat kell majd megoldaniuk a résztvevőknek. A csillagászati nap még egy különleges élményt tartogat a látogatóknak: alkalmatok nyílik a kertben elhelyezett óriás távcsőn keresztül a csillagokat közelebbről is megvizsgálni.

Időpont: október 4., szombat, 16:00

Helyszín: Budapest, Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

Centrálban: a gyerekek!

Az őszi évadban izgalmas programokkal várják a kisgyermekes családokat. Minden hónap első vasárnapján délelőttönként közös meseolvasással és diavetítéssel, valamint a matinéhoz illő interaktív foglalkozással, minikoncerttel, játszóházzal vagy kézműveskedéssel készülnek a Centrál Kávéházban. Október 5-én Várszegi Adél és Máray Mariann érkezik a Raptormesével. Az első alkalom ingyenes.

Időpont: október 5., vasárnap, 11:00

Helyszín: Budapest, Centrál Kávéház

Vasútmodell-kiállítás és játszóház

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel ismét vasútmodell-kiállítást rendez a Pestújhelyi Közösségi Ház. A háromnapos kiállításon látható lesz egy 40 méter hosszú, HO-s méretarányú terepasztal vasút, villamos és autóbusz közlekedéssel.

Időpont: október 3 – 5., péntek, 9-18 óráig, szombat, vasárnap, 10-18 óráig

Helyszín: Budapest, Pestújhelyi Közösségi Ház

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Jön az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó!

2014. október 4-én újra sor kerül a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer...

Close