Levegőben? Lovon? Moziban? – Mi tudjuk hova menj a hétvégén!

Lehet esős hétvégénk lesz, így a strandra nem tudunk kivonulni, de sebaj, számos program vár még ránk a hétvégén. Mutatjuk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2016. július 15. Csontos Dóra

Hagyományteremtő lovasverseny Harkányban

Kétnapos díjugrató versennyel, látványos bemutatókkal, továbbá színes gyermekprogramokkal és lovaskocsikázással várja a lovak és a lovaglás szerelmeseit a Harkány Gyógyfürdő Kupa. Július 16-17-én a harkányi Xavin Hotel melletti területet veszik birtokba a versenyzők és a szervezők, akik szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A verseny szüneteiben az alábbi programokból szemezgethetnek a vendégek: huszárok bemutatója, akadályhajtás fríz lovakkal vagy épp hagyományőrző íjászbemutató. Azoknak, akik avatott szemmel tekintenek a lovakra, szintén lesz látnivaló, hiszen vasárnap Monty Roberts módszere alapján mutatják be az erőszakmentes lókiképzést.

A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, a gyerekeket és szüleiket a színes és izgalmas bemutatók mellett különböző gyermekprogramok, például lovaskocsizás és játszóház várják.

A Harkány Gyógyfürdő Kupa programjai mindkét nap, szombaton és vasárnap is délelőtt 9 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes!

Vár és kőtár

A kőtár minden nap 10-18 óra között látogatható, a látogatási szándékot a Móra Ferenc Múzeum pénztárában kérjük jelezni. Előzetes bejelentkezés csoportoknak: 62/549-040-es számon. Az ideiglenes kiállításokért nézelődjön a honlapon.

Harc a levegőben

A július 16-17-i hétvégén a látványos sportbemutatóké, az adrenaliné, na és persze a Red Bull Air Race-szé a főszerep a belvárosban, ugyanis visszatér a világ legnépszerűbb repülős versenye Budapestre. A szervezők a világbajnoki futam mellett idén is számos szórakoztató programmal várják a dunai rakpartokra látogatókat: az akrobatikus kosárlabda, wakeboard és freestyle foci bemutatókon kívül Besenyei Péter légi parádéját, valamint a Cloud 9+, a Margaret Island és a Wellhello koncertjeit is láthatják az érdeklődők.

A rendezvény ingyenes, a program pedig ITT található.

Cigányzene a Szentháromság téren

július 16-án, szombaton este héttől szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget: a 100 Tagú Cigányzenekar 25 szólistáját hívtuk meg egy fergeteges igazi cigányzenei előadásra. Ez a műsor szorosan kapcsolódik a Házban található Húzd rá, cigány! – A czigány zene Liszttől a hungarikumig című időszaki kiállításunkhoz, amely bemutatja a hazai kávéházi cigányzene születését, történetét, a legendás cigányprímásokat. A koncert előtt, 18 órai kezdettel tárlatvezetést tartunk, majd 19 órakor a Szentháromság téren felállított szabadtéri színpadon ad koncertet a 100 tagú cigányzenekar 25 kitűnő szólistája.

Jégkorszak – A nagy bumm

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego) valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld! És egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe fagyott űrjárműre akad, természetesen nem ért semmit, és természetesen hihetetlen folyamatokat indít be – pedig csak egy makkot szeretne elspájzolni…

Indul a Strandolimpia!

Öveket becsatolni, július 16-án Zalakaroson elrajtol a Strandolimpia! A Nickelodeon által megálmodott mobil játékállomást az ország hat fürdőhelyén állítja fel a népszerű gyerekcsatorna, ahol a kicsik amellett, hogy izgalmas feladatokat teljesíthetnek, kedvenc sorozataik szereplőivel is találkozhatnak. A Strandolimpián való részvételhez szükséges a belépő mellé kapott „útlevél”, amelybe a 14 év alatti gyerekek a feladatok teljesítését igazoló pecséteket gyűjthetik. Három pecsét megszerzése után garantált Nickelodeon nyeremény vár a lurkókra.

A Strandolimpia időpontjai és helyszínei, ahol a gyerekek 10:00 és 18:00 óra között találkozhatnak SpongyaBobbal és Dórával, valamint izgalmas foglalkozásokon is részt vehetnek:

  • Július 16. Zalakaros Gránit Gyógyfürdő
  • Július 23. Dagály Fürdő Budapest
  • Július 24. Ceglédi Termálfürdő
  • Július 29. Paskál Strand Budapest
  • Július 30. Római Strand Budapest
  • Július 31. Bükfürdő Gyógy és Élménycentrum

Limonádé kert

A nyári melegben jólesik elszürcsölni egy mentás- citromfüves limonádét. A Füvészkertben ezen a szombaton is kinyit a Szamóca Kiskertész Tanoda, ahol most egy finom, szomjoltó mentás- citromfüves limonádéhoz szükséges hozzávalókat lehet elültetni, amelyből egész nyáron tudtok friss menta leveleket szüretelni a limonádéba.

A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bejönni. A foglalkozás időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni a gyereket. Előzetes jelentkezés szükséges! online, vagy a szamocatanoda [at] gmail [dot] com címen Várjuk szeretettel a gyerekeket és szüleiket!