Családháló

Kezdőoldal Színek Magyar bölcsőben ringatják majd a brit trónörököst

Magyar bölcsőben ringatják majd a brit trónörököst

Egykor Somogyban volt állami gondozott az a roma származású vándorasztalos, akinek műve a hercegi gyermekszobában kap majd helyet. Megmutatjuk a királyi bölcsőt!

Írta: bencze.aron,

Egykor Somogyban volt állami gondozott az a roma származású vándorasztalos, akinek műve a hercegi gyermekszobában kap majd helyet. Megmutatjuk a királyi bölcsőt!


Rostás Árpád Magyar Örökség-díjas cigány restaurátor és vándorasztalos mintegy két hónap alatt faragta ki a londoni királyi címerrel és a magyarság jellemző motívumaival díszített hercegi bölcsőt, amelyet várhatóan szeptember 27-én adnak át Londonban. Az egy méter magas és egy méter széles bölcső diófából készült. A magyarságra jellemző motívumok mellett az angol zászló és a királyi címer díszíti György trónörökös intarziás bölcsőjét – mondta Rostás Árpád az MTI-nek.

Az állami gondozásban felnőtt vándorasztalos hangsúlyozta: saját indíttatásból készítette el a trónörökös ágyát, amelyet ajándékul szán a hercegi párnak. A vándorasztalostól a KaposPont megtudta: az ajándékba szánt bölcsőt szinte rövidebb ideig tartott elkészíteni, mint “engedélyeztetni”. A brit hatóságok ugyanis darabonként vizsgálták át a faszerkezetet és győződtek meg arról, hogy az nemcsak esztétikus, hanem biztonságos is.

Rostás Árpád azt is elmondta, hogy szeptember 26-án szentelik meg a bölcsőt, és a tervek szerint másnap az egyik spanyol lovagrend képviselőivel adják át Londonban.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Éhezés Haitin: vége lesz valaha?

Amikor a kétéves Michaelt elkezdték kezelni, annyira alultáplált és gyenge volt, hogy édesanyja biztosra vette: a kicsi meg fog halni....

Close