Magyar gyerekeket elhurcoló apa halt meg Paraguayban

Egy vasi asszony visszakaphatja sokak által halottnak hitt, 9 éve elhurcolt gyerekeit. A volt férje motorbalesetben meghalt Paraguayban, a rendőrség ezután jött rá, hogy körözés alatt állt - írja a nyugat.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. október 11. bencze.aron

Egy vasi asszony visszakaphatja sokak által halottnak hitt, 9 éve elhurcolt gyerekeit. A volt férje motorbalesetben meghalt Paraguayban, a rendőrség ezután jött rá, hogy körözés alatt állt – írja a nyugat.hu.


A portál cikke szerint magyar nőt vett feleségül egy grazi férfi, Johann Ehmann, a házasságból két gyermekük született Szombathelyen, Philip és Ingrid. A pár kapcsolata megromlott, a magyar asszony pedig válni akart. Ehmann fenyegetni kezdte a feleségét, hogy megöli őt és a gyerekeket is, majd mindent a levegőbe repít. A nő végül megszökött tőle és a válás után a bíróság neki ítélte a gyerekeket, Ehmann viszont rendszeres láthatást kapott.

2004 végén a férfi nem vitte vissza az anyjához a gyerekeket és eltűnt. A rendőrség körözést adott ki ellene. Azt feltételezték, hogy Németországba szökött, de 2004 óta semmilyen életjelet nem kapott a Magyarországon élő anya a jelenleg 17 és 13 éves gyerekekről.

Egészen mostanáig. Paraguayban, Encarnacion településnél ugyanis történt egy halálos baleset, egy osztrák állampolgárságú férfi motorral rohant a végzetébe. Johann Ehmann volt az. A paraguayi rendőrség úgy tudta, a férfi felesége nem él, így a gyermekeket árvaként kezelték és felvették a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal. Ekkor derült ki, hogy a férfit és a gyerekeket is körözi a rendőrség, a gyermekek anyja pedig Magyarországon él.

A nyugat.hu úgy tudja, a nagy találkozás az anya és régen látott gyermekei között még nem jött létre.