Majális és anyák napja – programajánló

Majális és anyák napi programok: erről szól a háromnapos hétvége.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. április 30. Gyarmati Orsolya

Majális és anyák napi programok: erről szól a háromnapos hétvége.


Pöttömkert

(Budapest Park – május 1., péntek, 10:00)

Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye koncertek sorát kínálja a nyár folyamán, azonban nem csak a fiatalabb és idősebb felnőttek, de az apróságok számára is nyújt szórakozást. Május 1-én beindul a Pöttömkert. Lesz gyerekjóga, Kerekítő Mondókás Móka, a Noha Stúdió és Alkotóműhely óriás buborékfújó készítéssel, valamint az ArtPaint művészei megfestik álmaitok tetoválását. A Pöttömkertet a gyermekek és a felnőttek egyaránt ingyen látogatják.

Majális Erzsébetligeten

(Budapest, Erzsébetligeti Színház, szabadtéri színpad – május 1., péntek, 10:00)

Az Erzsébetligeti Színház szabadtéri színpadán reggeltől estig kulturális és művészeti programokkal, koncertekkel, kerületi csoportok produkcióival várják a polgárokat. Délelőtt a gyermekműsoroké a főszerep, délutántól pedig zenés műsorokkal, koncertekkel színesítik a napot a zenei élet szinte minden műfajából, középpontban a szórakozás és szórakoztatás, az önfeledt kikapcsolódás.

Majális a Ligetben

(Budapest, Városliget – május 1., péntek, 10:00)

Idén is nagy forgatag várható május 1-én a Városligetben, ahol a nap folyamán számtalan, gyerekeknek és felnőtteknek szóló program gondoskodik majd a felhőtlen szórakozásról. Koncertek, óriáslabirintus, csocsó, trambulin, gokart, ugrálóvár, bohócműsor, családi vetélkedő, arcfestés vár rátok, hogy egy felejthetetlen napot tudjatok eltölteni együtt.

Élménygyűjtő családi majális

(Szentendre, Skanzen – május 1-3.)

A közelgő május elsejei hosszú hétvégén a Skanzenbe látogatóknak családi majálison, jó levegőn, különlegesen szép környezeten felül számtalan különleges élménygyűjtő programban lehet részük. Május 1-én a Gyűjtőpont Alkotónap keretében a művészet, a tudomány és a meghökkentő tárgyak kerülnek a középpontba. Május 2-án, a Kap-tár napon a gazdálkodás és természet a nap témája, május 3-án, anyák napján a család, a közösség meghitt együttlétére nyílik lehetőség.

Hercegnő az anyukám!

(Budapest, MOM Park – május 2., szombat, 10:00)

Hercegnőkkel és királylányokkal telik meg a MOM Park május 2-án. Kisgyerekek mesélhetnek majd arról, hogy ők milyennek látják édesanyjukat, és az elmondások valamint egy fénykép alapján egy grafikus művész készít portrékat anyák napja alkalmából. A rajzokat az apukák jelképes összegért megvásárolhatják, az így befolyt összegből pedig a Bethesda Kórház Alapítványt támogatják.

Anyák napi kreatív műhely

(Budapest, Barabás Villa – május 3., vasárnap, 09:30, 11:30)

A legkedvesebb mesék közül kiválasztottak egyet, amelyben egy kisfiú a legszebb ajándékkal szeretné meglepni a mamáját: le szeretné neki hozni a Holdat. Ehhez a gyönyörű meséhez kapcsolódik majd az anyák napi színes jóga délelőtt. A mesét először kreatív alkotás során dolgozzák fel a gyerekek. Egy óriás papírhold szeleteit anyag- és papírhulladékokból úgy készítik el, hogy azok az ő általuk legszebbnek tartott ajándékot ábrázolják

Gyors – Lassú

(Budapest, Zeneház – május 3., vasárnap, 11:00)

A Concerto Budapest Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a körülöttünk lévő világgal és a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket. Az előadás mindig egy ellentétpárra épül, ezen a májusi vasárnapon a “gyors-lassú” fogalmakra – ezekhez kapcsolódik a játék, az előadáson elhangzó dalok és Méhes Csaba pantomimművész játéka is.

Tűzijáték-zene

(Budapest, Művészetek Palotája – május 3., vasárnap, 11:00)

A kétrészes koncertek első felében a közönség a műsorvezető mentori közreműködésével bepillantást nyer a próbaterem mindennapjaiba. A hangverseny második részében színpadi öltözetben, illetve jelmezben jelennek meg az előadók, és az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja-nézheti meg a közönség.