Más gyermekét akarta elvinni egy nő

Személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a rendőrség az ellen a nő ellen, aki csütörtök reggel Budapesten erőszakkal magával akart vinni egy négyéves kisfiút – közölte a police.hu-n a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. október 18. bencze.aron

Személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a rendőrség az ellen a nő ellen, aki csütörtök reggel Budapesten erőszakkal magával akart vinni egy négyéves kisfiút – közölte a police.hu-n a Budapesti Rendőr-főkapitányság.


A 60 éves nő, akit előállítottak az V. kerületi rendőrkapitányságon, zavartan viselkedett, ezért az eljárásba elmeszakértőt is bevonnak. A tájékoztatás szerint a kisfiú édesanyjával villamosra várt a Jászai Mari téren, amikor egy nő odalépett hozzájuk, az édesanyja kezét fogó gyereket megragadta és maga felé húzta. A bejelentést követően öt perccel a helyszínre érkező járőrök már a megálló padján ülve találták az asszonyt, aki a rendőrök kérdéseire zavartan és összefüggéstelenül válaszolt.

Azt állította, azért akarta magával vinni a gyermeket, hogy a Széll Kálmán téren meleg teát és zsíros kenyeret adhasson neki. A kisfiúnak az ijedségen túl bántódása nem esett, sérülést nem szenvedett – közölte a rendőrség.

Egy szeptemberi történet

Hasonló eset történt szeptember első hetében, amikor egy ismeretlen nő állítólag megpróbált hazavinni egy gyereket Budapesten, a XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskolából. Az első, a szülők körében aggodalmat okozó hírek szerint a nő, akit a rendőrség is „zavart nőként” jellemzett, megragadta a kislányt, aki sírva fakadt.

Az oktatási intézmény később közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy az iskolában semmilyen, gyerekrablásra utaló próbálkozás nem történt, és csak az újságírók fújták fel az egészet.

A rendőrség a hvg.hu-nak azt írta: az ügyben nyomozás nem indult, és a keresett nőt nem találták meg.

Kevés esetről lehet szó

Az ingyenesen hívható Eltűnt Gyerekek Vonalát működtető szervezet, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány pszichológusa szerint, ha elő is fordulnak gyermekrablások Magyarországon, nagyon kevés esetről lehet szó. Senkár Éva azt mondta, sokkal gyakoribb a családon belüli gyerekrablás, például amikor válás után az egyik szülő akár nyomtalanul külföldre távozik a gyerekkel.

A Madeleine-ügy

Az előre eltervezett gyermekrablás minden nyomát magán viseli Madeleine McCann több mint hat évvel ezelőtti eltűnése – közölte az ügyet vizsgáló brit nyomozócsoport vezetője. A detektívek elmondása szerint több férfit láttak ólálkodni annak az üdülőnek a környékén, ahol a lány és szülei laktak. Madeleine McCann 2007. május 3-án tűnt el nyomtalanul a dél-portugáliai Praia da Luz, főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából. 

A rejtélyes ügyet a portugál hatóságok 2008-ban lezárták, de a szülők kérésére David Cameron brit miniszterelnök személyesen rendelte el, hogy a Scotland Yard kezdje újra a nyomozást.