Meghalt a gyerek, mert nem volt orvos a kórházban

Elvesztette 5 hónapos kisfiát egy brit anya, mert nem volt, aki ellássa a gyereket a kórházban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anglia
2013. június 07. bencze.aron

Elvesztette 5 hónapos kisfiát egy brit anya, mert nem volt, aki ellássa a gyereket a kórházban – olvasható a Blikk cikkében.


A bulvárlap arra is kitért, hogy a kis Dominic komoly szívműtéten esett át, de a beavatkozást végző klinika még azon a héten pénteken átszállította egy másik kórházba, megfigyelésre. Itt olyan kevés orvos dolgozott, hogy hétvégén csak nővérek voltak bent.

Amikor a kisfiú váratlanul rosszul lett, órák teltek el anélkül, hogy bármi is történt volna. Merilyn Bartley (46), az anya szerint idővel érezhetően terjedt a pánik a nővérek között. Összevissza rohangáltak, hogy találjanak egy orvost, de egy szakember sem volt a közelben. „Nincs orvos, nincs orvos” – hajtogatták az anya füle hallatára. Szombat éjszaka aztán Dominic légzése leállt, elkékült az arca, és kiütések lepték el. A műtőbe rohantak vele, de leállt a szíve, és hajnalban meghalt.

Mint kiderült, a tüdeje az átszállítás után megtelt folyadékkal, de senki se vette észre. Ez azért fordulhatott elő, mert hétvége lévén nem érkeztek meg a laboreredmények, és olyan berendezés sem volt a kórházban, amivel kimutatták volna a gyerek veszélyesen magas vérnyomását, ami szintén előre jelezte a bajt. Az ügyben indított nyomozás megállapította, hogy ha időben cselekedtek volna – tehát egy konzulens orvos megvizsgálja a gyereket – megmenthették volna az életét – írja a Daily Mail.