Megható történet: 70 év házasság után 15 órányi különbséggel halt meg egy házaspár két tagja

Helen Felumlee április 12-én halt meg, 92 éves korában. Férje, a 91 éves Kenneth Felumlee, másnap reggel távozott az élők sorából.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. május 05. Gyarmati Orsolya

Helen Felumlee április 12-én halt meg, 92 éves korában. Férje, a 91 éves Kenneth Felumlee, másnap reggel távozott az élők sorából.


A házaspár gyermekei elmondták: Helen és Kenneth tinédzserként találkoztak, és azóta gyakorlatilag elválaszthatatlanok voltak. Egy évnyi randevúzás után a fiatal pár titokban jelent meg az anyakönyvvezető előtt, hogy az összesen 5 dollárnyi “vagyonukból” befizessék a házasságkötés díját, két dollárt, és örökre összekössék életüket.

Helennek és Kennethnek nyolc gyermeke született. Kenneth eleinte egy vasúttársaságnak dolgozott, majd postás lett. Emellett aktív tagja volt a helyi keresztény közösségnek, és mindig lehetett rá számítani, ha valaki segítségre szorult.

Linda Cody, az idős házaspár egyik gyermeke szerint szülei az utolsó percig mély és igaz szeretetben éltek. Miután a gyerekeik megnőttek, mind az 50 államot meglátogatták. Amikor Helen végül kórházba került, Kenneth nagyon nehezen viselte, hogy szerelmét szenvedni látja. “Végig ott ült az ágya mellett és fogta a kezét, de ránézni alig tudott, mert képtelen volt elviselni, hogy Helennek fájdalmai vannak”, mondja Linda.

Miután Helen elment, Kenneth rosszul lett, és azt ismételgette, nem akarja a másvilágon egyedül hagyni Helent. “Tudtuk, hogy ő is meg fog halni”, mondta Linda a FoxNewsnak. “Megértettük őt, és hagytuk, hogy menjen. Készen állt a halálra.”