Megkezdődött a jelentkezés az Erzsébet-program gyermektáboraira

Már lehet pályázni az Erzsébet-program gyermektáboraira. A pályázatok révén akár 50 ezer gyermek is eljuthat a tematikus és kalandtáborokba.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. április 14. Csontos Dóra

Már lehet pályázni az Erzsébet-program gyermektáboraira. A pályázatok révén akár 50 ezer gyermek is eljuthat a tematikus és kalandtáborokba.


A közlemény szerint a most meghirdetett lehetőségek mintegy ötvenezer gyereknek biztosítanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban. A program az év során további felhívásokkal egészül ki, így 2016-ban összesen százezer gyerek táborozását teszi lehetővé az Erzsébet-program az Emmi által biztosított támogatásból. Ettől az évtől a pályázatokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kezeli.

A most meghirdetett Erzsébet-táborok egyéni vagy csoportos pályázatok keretében biztosítanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban a gyerekek számára.

A Tavaszi kalandtábor keretében közel 10.000 tanuló vehet részt csoportos programokon Fonyódligeten és Zánkán. A nyári, egyhetes, általános vagy tematikus Erzsébet-táborokban hozzávetőleg 30.000 hazai és külhoni gyermek kapcsolódhat ki a Balaton parti vagy az erdélyi ivói Erzsébet Táborban. Az Őszi kalandtáborban pedig szintén mintegy 10.000 iskolás mehet év eleji, kedvezményes csoportos kirándulásra a Balaton partjára. A most meghirdetett táborozási lehetőségek összesen mintegy 50.000 gyermek számára biztosítanak kedvezményes üdülést tavaszi, nyári és őszi turnusokban.

Meghirdetett táborok és üdülési időszakok:

  1. Tavaszi kalandtábor: május 16. – június 4. között; 6 turnusban; hétfő-szerda, csütörtök-szombat érkezés-távozással; Benyújtási határidő: 2016. április 29.
  2. Nyári általános, tematikus és speciális Erzsébet-táborok: június 19. – augusztus 26. között; 10 turnusban; vasárnapi érkezés, pénteki távozás; Benyújtási határidő: 2016. április 25.
  3. Őszi kalandtábor: szeptember 5-28. között; 7 turnusban; hétfő-szerda, csütörtök-szombat érkezés-távozással; Benyújtási határidő: 2016. április 25.

Az utóbbi két évtized legnagyobb gyermektáboroztatási programját indította el a magyar kormány 2012-ben. Az Erzsébet-program fennállásának négy évében eddig több mint 600 ezer ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, közülük több mint 300 ezer gyermek.

Bővebb információ a pályázatokról az Erzsébet-program elektronikus felületén, a www.erzsebetprogram.hu oldalon található