Megpróbálta eladni kisbabáját egy repülőtéren

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. november 06. bencze.aron

Gyakorlatilag az utolsó pillanatban hiúsult meg az az illegális ügylet, melyben egy türkmén nő 1000 török líráért (mintegy 110 ezer forint) próbálta eladni kisbabáját egy Németországban élő családnak az isztambuli reptéren – közölte kedden az Aksam című török lap.


Egy török származású nő az előre megbeszéltek szerint egy női mosdóban vette át a négy hónapos csecsemőt türkmén anyjától, megijedt azonban attól, hogy nem jut át a repülőtér biztonsági ellenőrzésein, ezért a mosdóban hagyta a babát. A “vásárló” később – valószínűleg lelkiismereti okokból – értesítette a hatóságokat a magára hagyott csecsemőről. A Sabiha-Gökcen nemzetközi repülőtér biztonsági személyzete ezután a biztonsági kamerák felvételei segítségével derítette ki a történteket, és azonosította a gyermekcserében érintett szereplőket.

A török hatóságok őrizetbe vették a gyermekét áruba bocsátó 22 éves nőt, valamint vele utazó anyját. Mindkettőjüket kiutasították az országból, ahol korábban is illegálisan tartózkodtak. A török származású német nőt tanúvallomása után szabadon engedte a rendőrség. A fiatal anya a hatóságoknak elmondta, hogy a gyermek házasságon kívül született, és a terhesség kezdetén meg akart tőle szabadulni. “Megbántam. Szeretném visszakapni a kisbabámat” – közölte a nő török források alapján.