Megszületett Madeleine svéd hercegnő kislánya

Megszületett New Yorkban Madeleine svéd hercegnő első gyermeke, egy kislány - jelentette be a svéd királyi udvar pénteken.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 23. bencze.aron

Megszületett New Yorkban Madeleine svéd hercegnő első gyermeke, egy kislány – jelentette be a svéd királyi udvar pénteken.


A 31 esztendős Madeleine hercegnő, aki a negyedik a svéd trónutódlási sorban, júniusban ment hozzá Christopher OÍNeill New York-i bankárhoz. A házaspár szeptemberben közölte, hogy első gyermeküket várják, és januárban úgy döntöttek, hogy Madeleine nem Svédországban, hanem New Yorkban fogja világra hozni a csecsemőt.

A királyi udvar tájékoztatása szerint a kislány helyi idő szerint csütörtökön éjjel 22 óra 41 perckor született meg New Yorkban. “Az anya és a gyermek is jó egészségnek örvend” – fűzte hozzá a közlemény.

A kislány XVI. Károly Gusztáv svéd király és Szilvia királyné második unokája. Az első unokájuk Madeleine nővérének, Viktória koronahercegnőnek és férjének, Daniel hercegnek a kislánya, a kétéves Estelle.

A svédek az utóbbi években már nem támogatják olyan vehemenciával a monarchiát, de elfogadottsága még mindig elég széleskörű az egyébként az egyenlőséget hirdető Svédországban.