Mennyit ér a szüzesség?

A szüzesség jelentőségét hangsúlyozta a fiatal generációk számára Ferenc pápa szerdán a Szent Péter téren tartott általános audiencián.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 05. szabo.daniel

A szüzesség jelentőségét hangsúlyozta a fiatal generációk számára Ferenc pápa szerdán a Szent Péter téren tartott általános audiencián.


A szűzen vértanúhalált halt Szent Ágota (231-251) ünnepnapján Ferenc pápa a szüzesség értékéről beszélt. Az egyházfő azt kérte, a szent segítsen megértetni a mai fiatalokkal a tisztaság és a szüzesség jelentőségét.

Ferenc pápa szavait huszonötezren hallgatták, többségükben olaszországi egyházi és világi iskolák tanulói, és más fiatalok. Az egyházfő a kisebbekről szólva kijelentette, minden gyereknek részesülnie kellene az első áldozás szentségében. A szülőknek is üzenve hozzátette: “fontos és szép minden vasárnap templomba menni”.

A jelen levő fiatal házasokhoz fordulva Ferenc pápa arra kérte őket, figyeljenek oda, milyen szerepet kapnak a nők a család életében.

A család és ennek az egyházzal való kapcsolata visszatérő témája Ferenc pápa beszédeinek. Az egyházfő a február 14-i Valentin-napon fiatal jegyesekkel találkozik. A család lesz a témája a Ferenc pápa által meghirdetett októberi rendkívüli püspöki szinódusnak is.

A zuhogó esőben tartott általános audiencián résztvevő betegekkel Ferenc pápa a fedett vatikáni audienciateremben találkozott. Az argentin egyházfő találkozott egy Egyesült Államokban halálra ítélt argentin, Victor Saldano édesanyjával és ügyvédeivel is. A korábban munkásként dolgozó Saldanót Texas államban egy 1995-ös rablógyilkosságért ítélték el.