Mesekert, Gizella-napok, Képregényfesztivál – programajánló

Képregényfesztivál, Sali-buli, Kreatív tudomány és ezernyi más program várja a családokat most hétvégén is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. május 08. Gyarmati Orsolya

Képregényfesztivál, Sali-buli, Kreatív tudomány és ezernyi más program várja a családokat most hétvégén is.


Gizella Napok

(Veszprém, több helyszínen – május 5-10.)

Veszprém életének egyik legnagyobb eseménye a májusban megrendezésre kerülő Gizella Napok összművészeti fesztivál, mely a művészeti ágak teljes repertoárját magába foglalja. A Vár műemlékeinek kulisszái között középkori várjáték, családi- és gyermekprogramok, koncertek, az Óváros téren népművészeti kirakodóvásár és jelmezes történelmi felvonulás, irodalmi műsor ígér tartalmas időtöltést.

Gyerekszem Filmfesztivál

(Budapest, Műcsarnok – május 8-10.)

A Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület megrendezi a filmkészítő gyerekek ötödik magyarországi filmfesztiválját. Versenyfilmek vetítése, jelmez- és sminkpróba, animációs workshop, konferencia. Műsorvezető Till Attila, Réz Ági. A Gyerekszem Filmfesztivál ingyenesen látogatható.

Európa-nap

(Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum – május 9., szombat, 10:00)

Az egész napos programok között az egészen kicsik és az idősebbek, a jazz, a pop, valamint az alternatív zene szerelmesei is találnak majd kedvükre valót. A színházak szerelmesei sem maradnak program nélkül: a Grund színház és a Független színház is fellép az Európa-napon. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: ökoprogramok, ugrálóvár, alkotósarok, Szalóki Ági családi koncert, közös meseírás is várja a kicsiket.

Kreatív tudomány

(Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont – május 9. – augusztus 1.)

Játékos foglalkozássorozat indul az Agóra Tudományos Élményközpontban. A gyerekek kéthetente szombaton izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek.

Sali-buli

(Budapest, Akvárium Klub – május 10., vasárnap, 10:00)

Május 10-én, vasárnap 10 órától az Akvárium Klubban igazán friss program-kavalkáddal és szórakoztató játékokkal találkozhatnak a családok, mindezt a zöldségek izgalmas világával fűszerezve. Az esemény gyermekeknek ingyenes, míg a szülők (jót)evői jegyára 1.000 Ft. A teljes bevételt a Bátor Tábor munkájának támogatására fordítja a szervező.

“Ezer anya énekel” – Ringató ünnep

(Budapest, Millenáris – május 10., vasárnap, 10:00)

A Millenárison, május 10-én a Ringató program keretein belül ezer édesanya énekel majd együtt a tervek szerint. A jól ismert zenei nevelési program, a Ringató, mára egy valódi szakmai-baráti közösséggé nőtte ki magát, és immár ötödik alkalommal rendezi meg az anyák napjához kötődően. A közös ének, játék mellett Palya Bea koncert, Lifegarden játékok és sok-sok különleges program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Mesekert

(Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ – május 10., vasárnap, 10:00)

Az Aventinus udvar megtelik mesével, muzsikával, finom illatokkal és kopácsolással. A kézműves műhelyekben a mesékhez kapcsolódó foglalkozásokkal várnak: hímzéssel és kötélveréssel, koszorúfonással, hamuba sült pogácsával, fából készülő madaras játékkal. Az apróságok pedig mesét hallgathatnak a kert zugaiban.

Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

(Budapest, Dürer Kert – május 10., vasárnap, 10:00)

A Magyar Képregény Szövetség 11. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, mely a Dürer Kertben várja a gyűjtőket, érdeklődőket, családokat május 10-én, vasárnap 10 órától. Vásár, szakmai és szórakoztató programok, vetítések, játékok, képregényes rögtönzések várják az idelátogatókat.