Mesekönyves alkalmazást a kicsiknek!

Sokat tanulhat a gyerek a tabletezésből, csak nem mindegy, mit töltesz le neki! Friss, magyar részvételű kutatás mutatta meg, mi a gond a legnépszerűbb appokkal, és mi lehet a megoldás.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
mese
2018. január 29. Dívány

Kevés az oktató jellegű tartalom a legnépszerűbb tabletes alkalmazások között, pedig ha a fejlesztők nagyobb hangsúlyt fektetnének erre, akkor sokkal hatékonyabban tanulhatnának a kicsik, mint a hagyományos módszerekkel. Nem kell tehát elzárni a tabletet a gyerekek elől, de érdemes megkeresni azokat az appokat, amelyekből tanulhatnak is.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a gyerekektől szinte képtelenség elvenni a kütyüket, de nem is biztos, hogy az elzárás a megoldás, hiszen ettől az évtől már az az álmunk is valóra vált, hogy bevonják a digitális eszközöket az oktatásba. Ahogyan arról ebben a cikkben részletesen írtunk, elzárás helyett érdemes sokat beszélgetni a gyerekkel az internethasználatról, de a különböző alkalmazásokról is.

Négy ország kutatói – köztük Takács Zsófia Katalin, az ELTE PPK adjunktusa, a Kognitív Fejlődés és Oktatás Kutatócsoport vezetője gyerekeknek szóló tabletes applikációk piacát hasonlították össze négy gazdaságilag eltérő európai országban: Hollandiában, Törökországban, Görögországban és Magyarországon. A kutatók a nyolc éven aluliak számára készült, a Google Play-ből és az Apple Store-ból letölthető legnépszerűbb applikációkat vették górcső alá.

A bejegyzés itt folytatódik.