Miért remek társ egy fotós?

A fotósok egyedi módon látják a világot, s éppen ez a sajátos perspektívájuk teszi őket olyan érdekessé. Nézzük, mi teszi őket nagyszerű társsá egy párkapcsolatban!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. augusztus 22. Gyarmati Orsolya

A fotósok egyedi módon látják a világot, s éppen ez a sajátos perspektívájuk teszi őket olyan érdekessé. Nézzük, mi teszi őket nagyszerű társsá egy párkapcsolatban!


Kreatívak

A kreativitás elengedhetetlen, ha egy fotós sikeres akar lenni. Ám a kreativitás nem korlátozódik azokra az időszakokra, amikor kamera van a kezükben. Egy fotós jellemzően romantikus kapcsolataiban is igen találékony, s újabb és újabb eredeti ötleteivel folyamatosan frissességet visz a mindennapokba.

Az apró részletekre is figyelnek

Egy fotós a legkisebb változást is észreveszi, legyen szó egy új kendőről, egy megváltoztatott frizuráról, vagy egy kicsit átrendezett nappaliról. És ha már észreveszik a változást, meg is dicsérik azt, amennyiben tetszik nekik.

Folyamatosan tanulnak

Egy (jó) fotós soha nem állíthatja, hogy a fotózás minden csínját-bínját magáénak mondhatja. Az igazán elkötelezettek állandóan gyűjtik az újabb és újabb információkat könyveket olvasnak, képzésekre járnak, vagy egyszerűen csak kísérleteznek a különböző módszerekkel, technikákkal, stb. Egy olyan társ mellett, aki folyamatosan nyitott az új információkra, sosem lesz unalmas egy párkapcsolat.

Érzékenyek mások igényeire

Egy fotósnak gyakran kell szót értenie modelljeivel: meg kell találnia velük a hangot, el kell nyernie a bizalmukat és el kell érnie, hogy komfortosan érezzék magukat a kamera előtt. Ezeket a készségeiket egy fényképész párkapcsolatában is kamatoztatni tudja.

Mindenben meglátják a szépet

A fotósok pontosan tudják, hogy minden általuk fotózott tárgynak, helynek, jelenségnek, embernek megvan a maga szépsége. Látásmódjukból adódik, hogy ezt mindig képesek legyenek észrevenni. Párkapcsolatban képesek olyan dolgokra rámutatni, amit mi – nem fotósok – sosem vettünk volna észre magunktól. S meglátják bennünk a sugárzást és a szépséget még a legrosszabb napjainkon is.

Forrás: LifeHack