Mikulás Fesztiváltól az Adventig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 06. bencze.aron

 


Országos Mikulás Fesztivál
(Nagykarácsony – november 15. – december 22.)

Mikulásfalva egy igazi mesefalucska, amely mindenki szívébe belopja magát, nemcsak a Nagyszakállú, hanem kedves Manói és programjai miatt is. A látogatók beléphetnek a Mikulás házába, dolgozószobájába, ahol elmondhatják kívánságaikat és elmesélhetik, mi minden történt Velük az elmúlt egy évben. Az ünnepekre hangolódásról a Játszóház kézműves foglalkozásai és népi játékai gondoskodnak.

Advent Budapesten
(Budapest, Városháza Park – november 29. – december 24.)

Az Advent Budapesten elnevezésű programsorozat egy olyan közösségi színteret hoz létre Budapest szívében, ahol a budapestiek illetve az ide látogató vendégek családias hangulatban tölthetik el az ünnepi felkészülés időszakát. December 6-án természetesen a Mikulás is megérkezik, a hétvége többi napján pedig Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda, Fabók Mariann betlehemes játéka és gyerektáncház is szórakoztatja majd az aprónépet!

Mikulásfesztivál
(Békéscsaba, Ifjúsági Ház – december 2-7.)

Békéscsabán 1997 óta rendezik meg a gyerekek egyik kedvenc ünnepét, a Mikulásfesztivált. Napokon át ingyenes programok sora gondoskodik kicsik és nagyok szórakozásáról! Az Ifjúsági Házban játszóház, télapóbár, különböző színpadi programok, életmód-tanácsadás várja a résztvevőket, így minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb programot.

Mikulás ünnepség
(Budapest, Szülők Háza Játszóház – december 6- 7.)

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben két alkalommal látogat el a Mikulás a Szülők Házába, idén sem lesz ez másképp. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők az élő zenés, interaktív Mikulás műsorral, közös játékkal, és természetesen a Nagyszakállúval, akinek hatalmas puttonya sok-sok ajándékot rejt. A pénteki napon a Mikulás az egészen kicsikhez, a 0-3 évesekhez látogat el, míg a szombati programra minden korosztályt várnak! Bejelentkezés szükséges.

Mikulásvonat
(Budapest – december 6-8.)

A Mikulás ezúttal nem szánon, hanem vonaton érkezik a gyerekekhez a Széchenyi-hegyen és Hűvösvölgyben! Beszálláskor a kicsik a krampuszokkal együtt várják a Mikulás érkezését: közös énekléssel, versmondással, játékkal készülnek a fogadására. Menet közben a Mikulás minden kisgyerekhez eljut, és mindenkit megajándékoz egy csupa finomságból álló mikuláscsomaggal.

Villanyvasúton a Gellértbe
(Budapest, Danubius Hotel Gellért – december 7-8.)

Modellvasúton érkezik idén a Mikulás a Gellért Szállóba. A patinás hotelben mintegy 700 m2-nyi vasútmodell- hálózat és megannyi program várja a gyermekeket és játékos kedvű szüleiket december 7-én és 8-án. A kiállításon kívül Móka Miki és Hakapeszi Maki mesetárával, arcfestéssel, kézműves programokkal, könnyű adventi büféebéddel várja a szálloda a vendégsereget, ahol a sztárvendég a Mikulás lesz.