Mini Magyarország gyerekszemmel

Családi kirándulást nyerhetnek a „Körösök szívébe” a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Felelős Szülők Iskolája közös pályázatán induló családok.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. március 15. Szaurella

Családi kirándulást nyerhetnek a „Körösök szívébe” a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Felelős Szülők Iskolája közös pályázatán induló családok. Pályázni a makettparkot megörökítő rajzokkal lehet.


Az alkotás témájának csak a fantázia szab határt, legyen az a mesebeli Cifrapalota, Pécsi dzsámi vagy az Operaház zenélő makettje, a mini Országházról vagy egy egri mini csatáról készült rajz, a legutóbbi osztálykirándulás emléke, vagy akár egy jövőbeli családi kirándulás megrajzolt terve a Mini Magyarországban. Pályázni 2014. március 17-ig lehet.

Makettpark Szarvason

Gyermekrajz-pályázattal nyitja meg a tavaszi turisztikai szezont a szarvasi Mini Magyarország makettpark. Az ország első interaktív makettparkja, a Mini Magyarország Szarvas és a Felelős Szülők Iskolája versenybe hívja az ország gyermekeit, családjait: a Mini Magyarország Gyermekrajz-pályázatra olyan rajzokkal lehet jelentkezni, amelyek témáját a makettparkban is megtalálható ismert épületek, hidak és szobrok, illetve a hamarosan elkészülő mozgó vasútmakettek, hangzó, zenélő épületek vagy maga a Mini Magyarország makettpark adják.

Fantázia és honszerelem

Aki már megcsodálta a Mini Magyarország makettpark építményeit, saját élményeit örökítheti meg egy rajzban, akinek pedig még nem volt alkalma bebarangolni a mini Dunát követve, a legnagyobb csatákat őrző várfalak és gyönyörű templomok mentén az egész Mini Magyarországot, a fantáziáját használva tudja megálmodni és lerajzolni a várva-várt családi kirándulást a Mini Magyarország makettparkban. A Mini Magyarország weboldalán (www.minimagyarorszag.hu) és a facebook-oldalán található fotók és videók segítenek, hogy a rajzokat készítő gyerkek még könnyebben elképzelhessék a felejthetetlen kalandot.

Kirándulás Szarvasra

A családok három kategóriában pályázhatnak, külön csoportban versenyeznek az óvodások, valamint az általános iskolások alsó és felső tagozatos diákjainak rajzai. A rajzokra szavazni a Mini Magyarország makettpark facebook-oldalán lehet március 18-tól. A nyertes pályaművek beküldői 50 ezer forint értékű családi kirándulást nyernek Szarvasra, amely tartalmazza a szállást, hajókázást a Körösön, elektromos kisbuszos városnézést és persze a belépőket az ország egyetlen interaktív makettparkjába, a szarvasi Mini Magyarország makettparkba és az ország legnagyobb arborétumába, a Szarvasi Arborétumba. A pályázatra a rajzokat 2014. március 17-ig küldhetik be az alkotó kedvű gyermekek és szüleik az info [at] minimagyarorszag [dot] hu email címre. A rajzokra 2014. március 18-tól lehet szavazni a szarvasi Mini Magyarország makettpark facebook-oldalán. Az egyes kategóriákban a legtöbb szavazatot összegyűjtő alkotás nyer. A szavazatokat 2014. április 7-én éjfélig lehet leadni.