Móka Mikitól a Csomótündérig – hétvégi programajánló

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 18. bencze.aron

 


Budapesti Karácsonyi Vásár

(Budapest, Vörösmarty tér – november 27. – december 31.)

Ha advent, akkor karácsonyi vásár – mindenkinek ajánlott ilyenkor egy kis hangolódás a Vörösmarty tér forgatagában! A főváros legjelentősebb téli eseménye ezúttal is megtölti a teret ellenállhatatlan illatokkal, és egyedi ajándéknak való magyar népi és iparművészeti termékekkel, de a zenei és színházi élmény is garantált a színpadi programok színes kínálatának köszönhetően, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

Jégvarázs

(Országszerte, több moziban – december 14-20.)

Egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, és a félelmet nem ismerő Anna, felkerekedik, hogy megtalálja testvérét, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az úton segítője is akad: Kristof, a hegyi ember és hűséges rénszarvasa, Sven, valamint Olaf, a hóember is melléjük szegődik. Mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól… A filmet 6 éves kortól ajánljuk.

 

Móka Miki és barátai

(Budapest, Dumaszínház – december 21. szombat, 11:00)

Sokak számára csenghet ismerősen Hakapeszi Maki, Furfangos Frigyes, Takács Bálint és a Versmondó Lány, no és persze Móka Miki neve. A Zsebtévé szereplőivel most egy múltidéző, retro előadás keretein belül újra találkozhatunk. A szereplők a kornak megfelelően lakmározzák a Boci csokit és a Piros Mogyoróst, isszák a Meggy Márkát és a Traubi szódát, miközben a régmúlt zenéi teszik nosztalgikussá az előadást. Amíg a gyerekek felhőtlenül szórakoznak, Apu és Anyu visszakap egy darabot gyerekkorából.

 

Játszódó

(Budapest, MÁV Szimfonikus Zenekar próbaterme – december 21. szombat, 11:00)

A nagy sikerű Búgócsiga, Szeretethang és Zene-Tér-Kép után új típusú gyermekkoncert-sorozatot indít útjára a MÁV Szimfonikus Zenekar, Játszódó címmel. A foglalkozásra elsősorban 5 év körüli gyermekeket várnak. Az 50 perces program sok közös énekléssel, tánccal, szabad mozgással és elmélyült zenehallgatással telik; a kicsik és kísérőik körjátékokat játszanak, elénekelik mindenkinek a nevét, ráhangolódnak a zenehallgatásra, majd elcsendesülnek, és befelé figyelnek.

 

A csomótündér

(Győr, Vaskakas Bábszínház – december 22. vasárnap, 11:00)

Mit is csinál pontosan egy Csomótündér? Hát, kérem szépen, csomóz. Gombolyít. Köt. Na de mit csomóz, mit gombolyít, mit köt? Cipőfűzőket, természetesen. Királyfiak és királyleányok cipőfűzőit gombolyítja, köti, csomózza össze, és nincs az az olló, ami a Csomótündér csomóit kibonthatná. Vagy mégis? Az előadást 6 éves kortól ajánljuk.